Actualitat >

Notícies

Premi a l'excel·lència en gestió clínica innovadora per al Codi Medicament, un projecte de l'Hospital Sant Pau en col·laboració amb el CSC

El Codi Medicament, una experiència pilot en la pràctica clínica sistèmica desenvolupada per l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), va rebre el guardó a la gestió clínica innovadora en la I edició dels Premis a l'Excel·lència en Projectes Sanitaris a Catalunya, organitzats per la Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) i la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (FENIN). Aquest programa, que ha demostrat reduir el nombre de reingressos hospitalaris a 30 dies, és un dels projectes transformadors del sistema de salut de Catalunya, impulsats pel hub d'innovació del CSC, iNexesCSC. A més, el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), centre associat al CSC, s'ha endut el premi en gestió d'organitzacions per la iniciativa 'Finestra única. Model d'atenció ambulatòria i coordinació entre atenció primària i atenció hospitalària'.

Els guardons, dotats amb 5.000 euros cadascun, es van atorgar el passat divendres a la seu de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, en el marc de la jornada #RightManagement 'Planificació de la renovació tecnològica i l'aportació de valor de les inversions'.

La finalitat principal d'aquests guardons és promoure el coneixement de les experiències que s'estan portant a terme a Catalunya per tal d'impulsar l'efectivitat, l'eficiència, la qualitat i la innovació en la gestió de les organitzacions sanitàries i la gestió clínica. El CSC ha estat una de les entitats col·laborades d'aquests premis.

Nombrosos centres associats entre els finalistes

Entre els finalistes en gestió clínica innovadora consta el projecte 'Aliança Estratègica C-17 a Catalunya 2015-2023. Atenció especialitzada integrada supraterritorial orientada a 1 milió de ciutadans i professionals per a la millora de l'equitat, accessibilitat i l'eficiència', dut a terme conjuntament per l'Hospital Clínic, el Consorci Hospitalari de Vic, l'Hospital de Sant Celoni, la Fundació Sanitària de Mollet i l'Hospital General de Granollers, tots ells centres associats.

També va resultar finalista el projecte segona oportunitat 'Utilitat de l'screening massiu de dades per detectar malalties infradiagnosticades associades a alt risc cardiovascular', de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), així com la implementació del programa 'Experiència del pacient' (2014-2023) de l'Hospital Clínic.

En la categoria de gestió d'organitzacions, van quedar finalistes l'Hospital de Sant Joan de Déu per l'experiència 'Command Center. Innovació en la gestió hospitalària', i el Consorci Sanitari del Maresme, per la iniciativa 'Transformant radicalment el procés d'atenció al pacient amb patologia mèdica amb la visió centrada en el pacient i els professionals', realitzada a l'Hospital de Mataró.

Enllaços relacionats