Actualitat

Notícies

 1. Una delegació argentina del sector sanitari visita el CSC

  En el marc de la col·laboració de CSC Consultoria i Gestió amb l'Instituto de Investigaciones Sanitarias de la Seguridad Social de Argentina, el Consorci ha rebut, aquesta setmana, la visita d'una delegació formada per prop de quaranta professionals del sector sanitari públic i privat argentí, responsables d'organismes reguladors i d'entitats proveïdores de serveis i logística de medicaments, entre altres.

 2. La pròxima Sessió Tècnica CSC analitzarà els models de col·laboració entre proveïdors de salut del SISCAT

  El CSC acollirà una nova Sessió Tècnica el dijous 19 d'octubre, de 14 h a 16 h, la qual analitzarà els models de col·laboració entre proveïdors de salut del SISCAT. La introducció anirà a càrrec de Xènia Acebes, directora Assistencial de l'Hospital Sant Pau, qui també moderarà la sessió. L'acompanyaran els ponents Ramon Salazar, director general de l'Institut Català d'Oncologia; Cristina Carod, directora assistencial de Badalona Serveis Assistencials, i Àngels Morales, gerent Territorial de Girona ICS - IAS. Ja estan obertes les inscripcions a aquesta sessió per assistir-hi tant en format online com presencial.

 3. Primers resultats del projecte de BSA sobre l'ús d'exoesquelets per mobilitzar pacients, guanyador del primer premi CSC Impulsa

  L'estudi biomecànic del projecte de Badalona Serveis Assistencials (BSA) "Prevenció dels trastorns musculoesquelètics mitjançant l'ús d'exoesquelets pel personal sanitari", guanyador del primer premi CSC Impulsa 2022, ha finalitzat amb un 83% dels participants que afirmen que l'exoesquelet els ajuda en la tasca de mobilització de pacients estudiada.

 4. Salut i mosquits com a vectors d'arbovirosis, en una nova Trobada de Salut Pública

  El CSC celebrarà una nova Trobada de Salut Pública el dijous 9 de novembre, a les 14 h, sota el títol "One health. Salut i mosquits com a vectors d'arbovirosis". Pilar Serrano (Diputació de Barcelona) serà la moderadora de la sessió, que comptarà amb la participació de Lourdes Migura (IRTA-CReSA), Carles Aranda (Consell Comarcal del Baix Llobregat i IRTA - CReSA) i Anna Martínez (ASPCAT). Les inscripcions a aquesta sessió ja estan obertes tant per assistir-hi en format online com presencialment.

 5. UCF presenta el seu nou web corporatiu i plataforma d'aprenentatge

  Unió Consorci Formació (UCF) ha publicat, aquesta setmana, el seu nou web corporatiu i plataforma d'aprenentatge, en el marc del projecte de transformació digital WeMoVe (de WEb, MOodle i Visió Estratègica). El web mostra les diferents solucions de formació i acompanyament que ofereix UCF i presenta una visió estratègica de l'organització. L'objectiu principal del projecte WeMoVe és digitalitzar i millorar els processos, amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de les persones, equips i entitats de salut i social. Podeu accedir al web aquí.

 6. Organitzem un taller sobre la utilització de les teràpies digitals i la intel·ligència artificial en l'atenció sanitària

  L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC organitza un taller sobre la utilització de les teràpies digitals i la intel·ligència artificial en l'atenció sanitària, que tindrà lloc entre el 8 i el 9 de novembre a la seu del Consorci. Les inscripcions per assistir a aquestes jornades ja estan obertes tant per a associats al CSC com per a no associats i el programa es pot consultar aquí.

 7. La identificació del potencial dels professionals, en una nova sessió de CreaTalent

  Un centenar de professionals del sector salut i social van assistir el passat divendres a una nova sessió de CreaTalent, organitzada per CAPSS. La sessió va girar entorn de la detecció de potencial a les organitzacions i va comptar amb les intervencions d'Isabel Arrieta (Hospital de Sant Pau), Mercedes Diego (The Knot World Wide), Carles Pla (ICS), Jordi Rodríguez (Sorigué), Ana Sedano (UCF), Mònica Buqueras (Hospital de Granollers) i Pilar Rol (CAPSS).

 8. Actualitzem els avanços en la transformació de l'atenció intermèdia

  El CSC va rebre el passat dijous la visita dels responsables de l'Atenció Intermèdia del Departament de Salut i del CatSalut: Eva Melendo, directora del Pla Director Sociosanitari; Marco Inzitari i Mireia Llonch, de la Direcció executiva de Transformació de l'Atenció Intermèdia, i Galdina Valls, cap operativa de l'Atenció Intermèdia del CatSalut. Aquests quatre experts van assistir a la Comissió d'Atenció Intermèdia del Consorci per presentar els avanços en les diferents línies de treball dels nous Plans estratègics i el desplegament de la cartera de serveis, que han de permetre consolidar la transformació de l'atenció sociosanitària a l'atenció intermèdia.

 9. El director de l’Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, reconegut per la Federació Internacional de Farmàcia

  Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, ha rebut el premi FIP Fellow de la Federació Internacional de Farmàcia (FIP), una distinció que reconeix l'excel·lència professional i el lideratge internacional de farmacèutics de tot el món. El comitè de nominacions de la FIP ha ressaltat com a mèrits per a l'elecció de Guiu les diferents col·laboracions internacionals realitzades, la docència a estudiants d'arreu del món i l'impuls del projecte de mentoria virtual entre professionals de països amb un nivell avançat de farmàcia i de països en vies de desenvolupament.  

 10. L’evolució de les ITS i les estratègies de prevenció, en una nova Trobada de Salut Pública

  El CSC va reunir, el passat 21 de setembre, una vuitantena de professionals en una nova Trobada de Salut Pública. Sota el títol La prevenció de les infeccions de transmissió sexual en un entorn cosmopolita i dins el marc de defensa dels drets sexuals, la sessió va comptar amb les ponències de Rosa Mansilla, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya; Carles Pericas, de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, i Jordi Baroja, del Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats i del programa jove de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius. Davide Malmusi, de l'Ajuntament de Barcelona, en va ser el moderador.

Més recents