Actualitat

Notícies

 1. Publicat el resum de la participació del CSC al European Healthcare Climate Summit

  Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, va dur a terme dues presentacions al European Healthcare Climate Summit, celebrat el passat novembre a Brussel·les. Es tracta d'un esdeveniment organitzat per Healthcare Without Harm, l'òrgan executor de Global Green and Healthy Hospitals (GGHH), xarxa internacional de la qual el CSC és membre. L'objectiu de l'edició de l'any passat va ser abordar la reducció de les emissions derivades de l'atenció mèdica. Podeu recuperar el resum de la nostra participació en aquest enllaç. El vídeo de la ponència 'Cadenes de subministrament lliures d'emissions: com s'aborda per als productes farmacèutics' també està disponible aquí.

 2. La presentació del programa formatiu del 4t Update Serveis Generals, en imatges

  El CSC va celebrar, el 20 de febrer, juntament amb Unió Consorci Formació (UCF), la jornada inaugural del 4t Update Serveis Generals. A l'acte, que va tenir lloc al celler Sumarroca de Sant Sadurní d'Anoia, hi van participar una vintena de directius i comandaments de l'àmbit de Serveis Generals de 19 entitats. UCF ha recollit, en un vídeo, els millors moments de la trobada. 

 3. Més de cinquanta professionals d’entitats associades, al MWC amb el CSC

  Una delegació del CSC, formada per més de cinquanta professionals de trenta entitats associades, va visitar ahir el 4YFN, el congrés d''startups' celebrat en el context del Mobile World Congress (MWC). Una de les activitats proposades al grup va ser la visita al Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion, l'espai d'iniciatives i projectes tecnològics punters en l'àmbit de la salut i social a Catalunya, coordinat per la Fundació TIC Salut Social i Biocat. En aquest espai, el CSC va participar amb dues sessions. Podeu veure el vídeo de la jornada al MWC en aquest enllaç.

 4. Presentem les novetats del conveni UNESPA 2023-2026 a les entitats associades

  El CSC, juntament amb ACES i La Unió, va celebrar el passat divendres una sessió informativa per presentar les novetats del conveni UNESPA signat recentment i que serà d'aplicació a partir de l'1 de març a totes les entitats adherides a aquest.

 5. Col·laborem en l'elaboració dels nous informes de l’Oficina C del Congrés dels Diputats

  El director general del CSC, José Augusto García Navarro, va assistir el passat dilluns a la presentació dels sis nous informes de l'Oficina de Ciencia y Tecnología (Oficina C) del Congrés dels Diputats com a membre del grup d'experts que ha col·laborat en la seva elaboració. Aquests documents, encarregats per la Mesa del Congreso, contextualitzen i resumeixen el coneixement científic multidisciplinari sobre sis temàtiques de rellevància sociopolítica. El Dr. García Navarro, qui també és president de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG), ha participat en la redacció de l'informe 'Envejecimiento y bienestar'.

 6. Parlem de la sostenibilitat dels nous fàrmacs al sistema actual a Sant Cugat del Vallès

  Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, ha participat com a ponent a l'Aula d'extensió universitària per a la gent gran de Sant Cugat del Vallès, on ha parlat del repte que suposa fer sostenibles les noves incorporacions de fàrmacs en el sistema de salut actual.

 7. Abordem els reptes i oportunitats dels serveis territorials de geriatria en una nova Sessió Tècnica CSC

  El CSC va acollir, el passat dijous, la Sessió Tècnica 'Els serveis territorials de geriatria: una nova manera d'abordar l'atenció a la població geriàtrica', on van participar el director general del CSC i president de la SEGG, José Augusto García Navarro; el geriatre del Servei Territorial de Geriatria del CHV Joan Espaulella; el metge especialista en Medicina Interna i Geriatria Jordi Mascaró; la directora d'Atenció Intermèdia del CSAPG, Helena Camell, i el cap del Servei de Geriatria i Pal·liatius del CSI, Benito Fontecha. Podeu veure el vídeo de la sessió aquí.

 8. Una àmplia representació de les entitats associades al CSC, protagonista al Mobile World Congress (MWC)

  El CSC ha concretat el seu full de ruta seva al Mobile World Congress (MWC), que es durà a terme a entre avui i dijous a Barcelona. Demà organitzarà dues sessions obertes al públic a l'espai Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion en el marc del 4yFN, i un speed dating entre equips d'innovació d'hospitals i empreses de l'àmbit de la salut, activitat exclusiva per als membres d'iNexesCSC. A més, diverses entitats associades al CSC tindran protagonisme en aquest congrés, tant en la participació com en la presentació d'activitats.

 9. Participem en un fòrum sobre gestió de medicaments biosimilars en malalties minoritàries

  El CSC va participar ahir en una sessió sobre gestió de medicaments biosimilars en malalties minoritàries, organitzada per la Fundació Bamberg amb el suport del laboratori Samsung Bioepsis i celebrada a la seu de l'Organització Farmacèutica Col·legial. Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, va explicar l'experiència del sistema de salut de Catalunya, de la central de contractacions del CSC i dels hospitals associats en la implementació de polítiques de medicaments biosimilars i les seves particularitats en els medicaments per al tractament de malalties minoritàries.

 10. Organitzem una taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut

  El Servei Agregat de Contractacions Administratives del CSC (SACAC) organitza, el dimecres 20 de març, una taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut, on, a més de l'equip de la central de contractacions, participaran l'Hospital Sant Joan de Déu, el Consorci Sanitari Integral, el Consorci Sanitari de l'Anoia, 3M, B.Braun, CV Médica, Intersurgical i Medtronic. Es podran inscriure per assistir-hi presencialment, com a màxim, dues persones de cada entitat. No hi ha límit d'assistents en la via telemàtica. Les inscripcions estan disponibles en aquest enllaç.

Més recents