Actualitat

Notícies

 1. Actualitzem els avanços en la transformació de l'atenció intermèdia

  El CSC ha rebut avui la visita dels responsables de l'Atenció Intermèdia del Departament de Salut i del CatSalut: Eva Melendo, directora del Pla Director Sociosanitari; Marco Inzitari i Mireia Llonch, de la Direcció executiva de Transformació de l'Atenció Intermèdia, i Galdina Valls, cap operativa de l'Atenció Intermèdia del CatSalut. Aquests quatre experts han assistit a la Comissió d'Atenció Intermèdia del Consorci per presentar els avanços en les diferents línies de treball dels nous Plans estratègics i el desplegament de la cartera de serveis, que han de permetre consolidar la transformació de l'atenció sociosanitària a l'atenció intermèdia.

 2. El director de l’Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, reconegut per la Federació Internacional de Farmàcia

  Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, ha rebut el premi FIP Fellow de la Federació Internacional de Farmàcia (FIP), una distinció que reconeix l'excel·lència professional i el lideratge internacional de farmacèutics de tot el món. El comitè de nominacions de la FIP ha ressaltat com a mèrits per a l'elecció de Guiu les diferents col·laboracions internacionals realitzades, la docència a estudiants d'arreu del món i l'impuls del projecte de mentoria virtual entre professionals de països amb un nivell avançat de farmàcia i de països en vies de desenvolupament.  

 3. L’evolució de les ITS i les estratègies de prevenció, en una nova Trobada de Salut Pública

  El CSC va reunir, el passat 21 de setembre, una vuitantena de professionals en una nova Trobada de Salut Pública. Sota el títol La prevenció de les infeccions de transmissió sexual en un entorn cosmopolita i dins el marc de defensa dels drets sexuals, la sessió va comptar amb les ponències de Rosa Mansilla, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya; Carles Pericas, de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, i Jordi Baroja, del Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats i del programa jove de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius. Davide Malmusi, de l'Ajuntament de Barcelona, en va ser el moderador.

 4. Participem en el II Encuentro Nacional de Gestión, Financiación y Accesibilidad a las Nuevas Terapias y Medicamentos

  El CSC ha participat en el II Encuentro Nacional de Gestión, Financiación y Accesibilidad a las Nuevas Terapias y Medicamentos, organitzat per la Fundació Bamberg el passat 21 de setembre, a València. El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, Josep Maria Guiu, va intervenir com a ponent a la taula Iniciatives per a la millora en l'accés i finançament de la innovació terapèutica.

 5. El CSC participa en el Pla Operatiu d’Adopció de la Innovació al Sistema de Salut de Catalunya

  Com a entitat membre de la Subcomissió d'Adopció de la Innovació, el CSC ha participat en l'elaboració del Pla Operatiu d'Adopció de la Innovació al Sistema de Salut de Catalunya, que va ser presentat el passat divendres a Barcelona, en un acte presidit pel conseller de Salut, Manel Balcells. L'objectiu d'aquest Pla és orquestrar un sistema de mapatge, registre, identificació, priorització  i acompanyament de la innovació perquè pugui ser incorporada de forma sistèmica i integral a tota la xarxa sanitària pública de forma òptima.

 6. Acte de Presentació del Programa d’Abordatge de la Solitud no volguda

  L'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib) del CSC presentarà, el dimecres 11 d'octubre, el Programa d'Abordatge de la Solitud no volguda (PAS). La jornada s'adreça a ens locals i agents comunitaris. Per assistir-hi, cal inscriure-s'hi enviant un correu a eib@eib.cat tot indicant nom i cognoms, càrrec i institució.

 7. Finalitza el cicle de tallers "Aplicació de l’Avaluació Econòmica en el dia a dia de la farmàcia hospitalària"

  El taller "Aplicació de l'Avaluació Econòmica en el dia a dia de la farmàcia hospitalària", organitzat per l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, va finalitzar ahir amb la quarta i última sessió. Aquests tallers, amb un gran vessant pràctic, han estat dissenyats a partir de les necessitats identificades per part dels farmacèutics hospitalaris, per tal que la formació pugui donar resposta a les necessitats de la pràctica clínica diària d'aquests serveis.

 8. La Comissió de Direccions Assistencials es reuneix a BSA

  Els membres de la Comissió de Direccions Assistencials del CSC es van reunir el passat 14 de setembre a Badalona Serveis Assistencials (BSA). L'objectiu és conèixer els territoris i les entitats associades aprofitant les diferents convocatòries de les comissions del Consorci.

 9. Participem en una jornada sobre les rutes assistencials de pacients amb malalties neurològiques a Catalunya

  El CSC va participar, el passat 18 de setembre, en una jornada sobre les rutes assistencials de pacients amb malalties neurològiques a Catalunya. El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, Josep Maria Guiu, hi va intervenir posant en relleu la necessitat de millorar els fluxos de coordinació assistencial de les diferents entitats del SISCAT com a element clau per a l'excel·lència en l'atenció sanitària i l'equitat en la prestació sanitària i, concretament, en l'accés als tractaments farmacològics innovadors.

 10. Últims dies per enviar les propostes per a les Sessions Tècniques 2024!

  Aquest divendres és la data límit per fer-nos arribar propostes per al pròxim cicle de Sessions Tècniques, que s'iniciarà el mes de gener. Aquestes sessions aborden temes relacionats amb el desenvolupament dels sistemes de salut i d'atenció a la dependència, des de la perspectiva de les polítiques i de la gestió de serveis. Podeu enviar-nos les vostres propostes per correu electrònic, a l'adreça inscripcions@consorci.org

Més recents