Actualitat >

Notícies

Parlem sobre la solitud no desitjada en L’Informatiu de TVE

José Augusto García Navarro, director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), ha intervingut en L'Informatiu de TVE, en una peça sobre la solitud no desitjada en persones grans. El Dr. García Navarro ha destacat que aquest fenomen és capaç d'incrementar fins a un 30% el risc de mortalitat prematura i, alhora, "influeix de manera directa en el fet que moltes malalties cròniques, com ara la diabetis, apareguin abans".

El reportatge de TVE també aporta testimonis de professionals i usuaris del Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI), centre associat al CSC, el qual, a través dels serveis de Residència, Centre de Dia i Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), dona suport a persones que es troben soles. 

Recentment, el CSC ha presentat el Programa d'Abordatge de la Solitud no volguda (PAS), la primera guia de Catalunya en aquesta matèria, que es va compartir amb una vuitantena de professionals d'ajuntaments i altres entitats del món local el passat 11 d'octubre. El CSC també va col·laborar fa poc en una jornada de sensibilització de Reus sobre aquesta temàtica.

Enllaços relacionats