Actualitat >

Notícies

iNexes estableix sinergies amb Itemas, de l'Instituto de Salud Carlos III

L'espai iNexes, coordinat per l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), va celebrar, el 25 de juliol, la darrera trobada abans de la pausa d'estiu. La reunió va servir per establir sinergies amb Itemas, una plataforma promoguda per l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) que dona suport a la recerca i innovació en Biomedicina i Ciències de la Salut.

Eduard Solé, que a banda de ser cap de la Unitat d'Innovació del Parc Taulí (I3PT) també és el coordinador d'Itemas, va explicar com funciona aquesta plataforma que busca captar projectes arreu d'Espanya. "Itemas està formada per una xarxa de centres sanitaris que volen fer innovació. A Espanya hi ha 18 centres que funcionen com a nodes i que agrupen projectes", va explicar Solé, que va assegurar que aquesta plataforma és una oportunitat per dinamitzar i finançar projectes innovadors.

En aquest sentit, el director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Antoni Gilabert, va apuntar que es podrien establir sinergies amb l'iNexes, ja que aquest hub funciona com un espai per a la identificació i impuls de projectes innovadors que després poden incorporar-se al sistema de salut. Gilabert va posar com a exemple els sis projectes transformadors per al sistema sanitari de Catalunya que s'estan desenvolupant des de l'iNexes.

A la reunió també va intervenir el director de l'Àrea de Farmàcia i Medicament, Josep Maria Guiu, que va presentar el Centre d'Intel·ligència Artificial en Medicaments (CIAM), un projecte que coordinarà el CSC, impulsat des del Departament de Salut en col·laboració amb l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), la Fundació TIC Salut Social i el Servei Català de la Salut.

La pròxima reunió d'iNexes està prevista per al 28 de setembre.