Actualitat >

Notícies

El CSC coorganitza un seminari sobre l'accés precoç al diagnòstic de càncer a Quito

La Pontificia Universidad Católica del Ecuador (Quito) acollirà el seminari Intervencions per a millorar l'accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents contextos d'Amèrica Llatina i Europa, que tindrà lloc el 4 de maig a la seu de la universitat i que coorganitza amb el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). L'objectiu del seminari és compartir les experiències d'Europa i Equador i presentar els resultats preliminars en el procés d'adaptació de les intervencions amb la participació de ponents nacionals i internacionals.

La primera part abordarà les experiències desenvolupades a Catalunya i Equador d'intervencions d'atenció integrada dirigides a la millora del diagnòstic precoç del càncer. El primer a intervenir serà Josep Maria Borràs, director del Pla d'Oncologia de Catalunya, qui presentarà l'experiència del programa de diagnòstic ràpid de càncer a Catalunya. A continuació, Bernardo Vega, de la Universitat de Cuenca de l'Equador, analitzarà les barreres i facilitadors per al diagnòstic oportú del càncer cervical i, abans de la pausa, Cristina Aldaz, del Ministeri de Salut Pública de l'Equador, reflexionarà sobre els avenços les xarxes integrades d'atenció per al càncer a l'Equador.

La segona part estarà dedicada a la presentació dels resultats preliminars del projecte EquityCancer-LA. Les coordinadores generals del projecte, María Luisa Vázquez i Ingrid Vargas, del Servei d'Estudis del CSC, proporcionaran una visió general del projecte, i les investigadores principals d'Amèrica Llatina, Ana Lucía Torres, de la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador; Amparo Mogollón, de la Universitat del Rosario, i Pamela Eguiguren, de la Universitat de Xile, juntament amb representants dels serveis de salut participants, presentaran els resultats dels processos per a l'adaptació de les intervencions als seus contextos.

Liderat pel SEPPS, l'EquityCancer-LA es desenvolupa en col·laboració amb la Fundació Sant Joan de Déu (Espanya), la Universidade Nova de Lisboa (Portugal) i la Københavns Universitet (Dinamarca), en l'àmbit europeu, i la Universidad de Chile, el Colegio Mayor de Nuestra Señora del Rosario (Colombia) i la Pontificia Universidad Católica del Ecuador, a Llatinoamèrica. Aquest projecte és finançat pel programa Horizon 2020 de la Comissió Europea (SC1-BHC-17-2020) sota el conveni (GA) 965226.

EquityCancer-LA construeix sobre l'Equity-LA II i Equity-LA i dona continuïtat a la línia de recerca sobre integració de serveis de salut, iniciada pel SEPPS l'any 2003, que es desplega amb el grup GAIA i que s'adreça a la conceptualització, elaboració d'eines i avaluació de la integració de serveis de salut i les seves implicacions per a la coordinació, continuïtat i qualitat assistencial i l'accés a l'atenció a Catalunya i l'Amèrica Llatina.

El seminari és obert a tothom que hi estigui interessat i es podrà seguir a través d'aquest enllaç.