Actualitat >

Notícies

Els reptes en salut escolar, primera Trobada de Salut Pública de 2023

La sessió inaugural del cicle de Trobades de Salut Pública, organitzat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), tindrà lloc demà, 30 de març. Aquesta primera trobada, sota el títol "Promoció de la salut a l'entorn escolar: quins reptes tenim sobre la taula?", serà exclusivament presencial.

La sessió serà moderada per Maribel Pasarin, directora de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, i comptarà amb la participació d'Anna Bocio, subdirectora general de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, amb la ponència "Col·laboració entre els departaments d'educació i de salut. Avenços i reptes per a la promoció de la salut". També hi intervindrà Anna Pérez, tècnica de Salut Pública del Servei de Salut, Escola i Comunitat de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, amb la conferència "30 anys de programes de promoció de la salut a les escoles de Barcelona. Reptes de futur". Per la seva part, Eugènia Gómez, de l'Escola Prim, participarà amb la ponència "El treball de promoció de la salut a l'escola Prim de Barcelona. Com s'aborda i quins reptes tenim?". L'última ponència anirà a càrrec de Meritxell Coll, infermera de família del CAP Terrassa Nord, i Viqui Baixeras, orientadora de l'Institut Cavall Bernat de Terrassa, que presentaran l'"Experiència amb promoció de la salut a l'Institut Cavall Bernat de Terrassa. Què fem i què necessitem?".

La Trobada de Salut Pública se celebrarà, de 14 a 16 hores, a la seu del CSC (av. Tibidabo, 21).

D'altra banda, el programa de Trobades de Salut Pública per 2023 ja està disponible. Les següents sessions previstes són "La prevenció de les infeccions de transmissió sexual en un entorn cosmopolita i dins el marc dels drets sexuals", el 21 de setembre; "Impacte i reptes de les addiccions comportamentals al nostre entorn. Una perspectiva de salut pública", el 29 de juny, i "One health. Salut i mosquits com a vectors d'arbovirosis", com a darrera trobada, el 9 de novembre.

Podeu consultar el programa complet aquí.