Actualitat >

informació coronavirus

Informació sobre el SARS-CoV-2

espai dedicat a la informació actualitzada i les fonts oficials

Davant de l'epidèmia de SARS-CoV-2, el CSC obre aquest espai dedicat a la informació actualitzada i les fonts oficials amb la voluntat d'estar al servei dels nostres associats, de donar suport als professionals del sector salut i social, i també per fer divulgació fiable a la població general. Tot per ajudar al sistema sanitari i social en la lluita per frenar aquesta epidèmia.

A més, hi trobareu informació pròpia elaborada i/o validada pels nostres experts en àmbits com el laboral, el de farmàcia i el de contractació, entre d'altres informacions.

Aquí publiquem les circulars informatives de la patronal CAPSS amb tot allò que cal tenir en compte davant les normatives i novetats que s'estàn donant a nivell laboral durant l'epidèmia de coronavirus:

Circulars CAPSS

Normativa laboral

Aquí es poden trobar les notes informatives elaborades pel nostre equip de l'Àrea Jurídica i on s'expliquen les novetats i normes jurídiques més importants en relació a l'epidèmia de coronavirus:

Notes informatives Àrea Jurídica

Com a entitat responsable i socialment compromesa hem incrementat la nostra participació de forma activa en la millora de la qualitat de vida de les persones. Aquí podreu trobar com estem treballant en diversos àmbits i establint vies de col·laboració amb les accions concretes tant pel que fa a l'àmbit de la salut, de l'educació, del treball i les necessàries aliances estratègiques per assolir-ho, sempre en línia als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Accions RS COVID-19

A més, el Grup Promotor RS-CSC elabora píndoles per posar en valor el compromís social de professionals i organitzacions, i destacar la importància de la Responsabilitat Social en la gestió dels reptes globals als que ens estem enfrontant, amb una clara orientació a l'assoliment dels ODS de l'Agenda 2030. Així, aquestes píndoles tenen per objectiu fer visible tota la tasca realitzada pels professionals i a la vegada amb la voluntat de detectar les oportunitats que ara poden sorgir per reconduir situacions i plantejar millores

Veure píndoles Grup Promotor RS-CSC

En l'àmbit social, el Consorci de Salut i Social de Catalunya també ha hagut d'adaptar-se a la situació de pandèmia. En el cas del Servei d'Atenció a Domicili (SAD) amb canvis estratègics i funcionals que permetessin continuar amb el servei protegint professionals i usuaris, us deixem un vídeo on s'explica com s'ha fet aquesta transformació del SAD que segur serà d'utilitat per altres serveis de l'àmbit social.

Vídeo transformació SAD

Aquí es publiquen tots els documents i notícies d'interès de l'àmbit de farmàcia i del medicament, sempre en relació amb el coronavirus:

Informació farmaCSC coronavirus

Aquí trobaràs notes informatives sobre allò referent en contractació durant l'epidèmia de coronavirus, unes notes elaborades pel nostre equi del Servei Agregat de Contractacions Administratives del Consorci (SACAC):

Notes informatives sobre contractació

A més, el SACAC ha obert a tot el sector, diversos models de contractació que poden ser de gran utilitat per agilitzar les tasques d'aquest àmbit.

Models contractació

El CSC ha elaborat la Guia sobre els tractaments de dades de caràcter excepcional en l'àmbit sanitari, sociosanitari i residencial en el context de l'emergència sanitària causada per la  COVID-19 per facilitar a les entitats del sector sanitari i social la manera d'encaixar la normativa i la posada en marxa d'accions que puguin compensar els efectes negatius que suposen les mesures de distanciament social, vetllant pel benestar dels professionals i les persones ateses, i alhora garantint la seguretat de les dades.

Guia CSC Protecció de Dades

Des de l'Àrea Associativa s'han creat diferents canals de comunicació amb videoconferència per a totes les línies assistencials i d'activitat, també s'ha fet un recull seleccionant documents d'interès que sorgeixen d'aquesta activitat de l'àrea o que es tracta d'informació epidemiològica. Tota aquesta informació es pot trobar en obert.

Informació Àrea Associativa

Departament de Salut de Catalunya: en l'espai dedicat al coronavirus del Departament de Salut hi trobareu informació per a ciutadania, professionals, l'Administració local, així com altra informació d'interès i permanentment actualitzada.

El Departament de Salut també ha publicat diferents vídeos per a professionals en una llista de reproducció pròpia a YouTube en relació al coronavirus. També es poden trobar vídeos dedicats a la ciutadania en el canal de You Tube del departament.

Respecte a l'àmbit social, el Departament de Salut ha creat un nou espai amb informació per als professionals que treballen en residències.

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies: aquí podeu trobar tota la informació que afecta a l'àmbit social, com ara informació per a residències i centres de dia però també per a grups de persones voluntàries i altres qüestions del sector social. 

El Trampolí ' Trampolí Tecnològic de la Universitat de Lleida

La Secretaria d'Universitat i Recerca de Catalunya, depenent del Departament d'Empresa i Coneixement, ha obert un nou repositori de la recerca feta a Catalunya contra la COVID-19.

Ministerio de Sanidad: aquí trobareu la informació oficial del ministeri espanyol amb les dades de la situació actualitzades i materials per a la ciutadania i els professionals sanitaris.

Organització Mundial de la Salut: diàriament la OMS actualitza la informació en aquesta pàgina amb preguntes freqüents, declaracions dels seus alts càrres, material informatiu per a la ciutadania i altres informacions d'interés.

A més, l'ONU compta amb un espai propi a You Tube dedicat al coronavirus amb l'opinió d'experts internacionals i vídeos divulgatius per a la ciutadania.

Com associats al CSC, per a dubtes sobre qualsevol qüestió podeu consultar amb els nostres equips d'experts a través dels corresponents correus electrònics: