Actualitat >

Notícies

Assistim al Water Innovation Day: busquem solucions innovadores per a un ús més sostenible de l’aigua

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha assistit avui al VI Water Innovation Day, organitzat pel Catalan Water Partnership (CWP) i enguany dedicat a l'ús eficient de l'aigua pel context de sequera i emergència hídrica que viu el nostre país. L'assistència a aquest esdeveniment ens ha permès conèixer solucions innovadores en aquest àmbit i valorar la seva aplicació al nostre sector. D'aquesta manera, continuem treballant per a la reducció i optimització dels consums als centres associats, en la línia del document L'aigua a l'entorn salut, que hem publicat recentment.

Davant l'actual situació de sequera, la responsabilitat del sector és clau, ja que l'aigua és un recurs natural essencial per al sanejament, esterilització i refrigeració de màquines als centres sanitaris i socials. També és significativa la despesa relacionada amb el manteniment de jardins, dutxes, lavabos, aire condicionat i calefacció. De fet, segons l'Instituto Nacional de Estadística (INE), la quantitat d'aigua consumida per una persona hospitalitzada pot arribar a multiplicar-se per quatre o per cinc respecte al consum mitjà dels ciutadans a les seves llars. Per això, a L'aigua a l'entorn salut recollim diferents mesures per a la reducció i optimització del consum en hospitals i altres dispositius sanitaris.

Amb l'assistència al Water Innovation Day, que enguany arriba a la seva sisena edició, continuem buscant solucions en aquest àmbit, algunes de les quals poden passar per la tecnologia. L'esdeveniment està centrat en aquests tipus de solucions, promovent la transferència de coneixements entorn de les innovacions tecnològiques i dels projectes d'R+D+I més rellevants relacionats amb l'ús sostenible de l'aigua a Catalunya. Per part de l'Àrea d'Innovació, hi han assistit Toni Gilabert i Jordi Jordà, i, per part de l'Àrea de Sostenibilitat, Marta Moles i Anna Fuster.

Segons l'estudi La sostenibilitat ambiental en el sector salut i social, elaborat pel CSC amb més de 40 entitats associades, el 69% de les organitzacions ja han implementat alguna acció per a optimitzar el consum d'aigua.