Actualitat >

Notícies

Publiquem un document amb propostes per estalviar aigua a l'entorn salut

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha publicat el document L'aigua a l'entorn salut, que recull diferents mesures per a la reducció i optimització del consum d'aigua en hospitals i altres dispositius sanitaris. El document s'ha elaborat des de l'Àrea Associativa i l'Àrea de Sostenibilitat del Consorci amb la col·laboració d'un grup d'experts, format per professionals de diverses entitats associades, que s'han reunit per debatre i compartir possibles accions de millora en els usos d'aigua al sector.

Amb aquest treball, es pretén animar les organitzacions sanitàries a fer un ús més sostenible de l'aigua i, sobretot, a actuar davant l'actual context de sequera a Catalunya, on els embassaments de les conques internes es troben avui al 16% de la seva capacitat total. En aquest sentit, el document proposa accions en diferents àmbits, com són l'hospitalització, l'àrea quirúrgica, la restauració, la bugaderia, l'UCI i les zones verdes, entre altres.

Segons l'estudi La sostenibilitat ambiental en el sector salut i social, el 69% de les entitats associades al CSC ja han implementat alguna acció per a optimitzar el consum d'aigua, un recurs natural essencial per al sanejament, esterilització i refrigeració de màquines als centres sanitaris i socials. També és significativa la despesa relacionada amb el manteniment de jardins, dutxes, lavabos, aire condicionat i calefacció. Segons l'Institut Nacional d'Estadística, la quantitat d'aigua consumida per una persona hospitalitzada pot arribar a multiplicar-se per quatre o per cinc respecte al consum mitjà dels ciutadans a les seves llars.