Actualitat >

Notícies

Ens reunim amb la Federació de Municipis de Catalunya

Amb l'objectiu de promoure la col·laboració entre ambdues entitats i reforçar el servei al món local, el passat dijous vam mantenir una reunió amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), la qual agrupa més de 600 ajuntaments de Catalunya.

El president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep Mayoral, i el director general de l'entitat, José Augusto García Navarro, es van trobar amb el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Eduard Rivas, acompanyat per la secretària general, Susanna Mérida.

Durant la trobada, per part del CSC es van presentar diferents projectes i iniciatives, entre les quals el Programa d'Abordatge de la Solitud no volguda (PAS), elaborat per l'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib). Es tracta de la primera guia de Catalunya exclusivament adreçada als ens locals que aborda específicament aquesta problemàtica i que és adaptable i reproduïble a qualsevol municipi.

En la reunió, les dues entitats van acordar continuar treballant conjuntament per reforçar les polítiques locals en l'abordatge de la solitud no volguda, així com en altres àmbits que afecten la salut i el benestar de les persones, amb plans d'acció basats en la proximitat, a partir de la intervenció comunitària i la participació social.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) és una associació formada per municipis i ens locals de Catalunya, constituïda per a la defensa i la promoció de l'autonomia local. Els governs locals que estan adherits a l'FMC sumen el 91% de la població de Catalunya, entre ajuntaments (605), diputacions (4), consells comarcals (36), mancomunitats de municipis (3) i entitats municipals descentralitzades (3).