Actualitat >

Notícies

Debatem sobre enfocaments innovadors per superar barreres en l'abordatge de la persona amb obesitat i malalties cròniques associades

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) organitza el simposi- taller 'Innovació i malalties cròniques: enfocament innovador per superar barreres en l'abordatge de la persona amb obesitat i malalties cròniques associades' el pròxim dilluns, 18 de desembre, de 9.30 h a 14.30 h a la seu del CSC.

L'objectiu d'aquesta activitat, dirigida a professionals de la salut i a prenedors de decisions, és explorar les barreres del sistema de salut i reflexionar sobre propostes i abordatges innovadors per al maneig de la persona amb obesitat i malalties cròniques associades.

Per fer-ho, l'activitat es desenvoluparà en tres parts. Una primera part girarà entorn d'un informe sobre la situació actual pel que fa a la prevalença de l'obesitat, així com dels diferents abordatges existents. En la jornada, Violeta Moizé, doctora en Nutrició de l'Unitat d'Obesitat del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Clínic, i Ximena Ramos, presidenta de BIAS 180 i exdirectora executiva de Obesity Canada, presentaran aquest informe.

Seguidament, tindrà lloc un debat sobre el tema amb experts de diferents àmbits. A més de Violeta Moizé i Ximena Ramos, hi participaran Albert Ledesma, metge de família i exdirector del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat del Departament de Salut de Catalunya; Gemma Salvador, dietista-nutricionista de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, subdirecció de Promoció de la Salut, i Joan Escarrabill, impulsor del Living-Lab d'experiència del pacient de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Finalment, es portarà a terme un taller pràctic per treballar els conceptes clau en les barreres, oportunitats, estratègies i models per a la gestió i atenció de l'obesitat. Hi haurà tres grups que tractaran l'estigma i la formació de professionals, la gestió integral (primària, especialitzada i salut pública) i l'experiència del pacient.

El programa d'aquest taller es pot consultar aquí i les inscripcions per assistir-hi es poden fer en aquest enllaç.

Enllaços relacionats