Actualitat >

Notícies

Impulsem la capacitació del Model de Cura Integral de Salut (MCI) del Perú

L'Àrea de Consultoria i Gestió del CSC capacitarà 3.500 professionals al Perú mitjançant un projecte d'abast estatal. L'objectiu és reforçar les competències en el marc de la implementació del Model de Cura Integral de Salut (MCI) per Curs de Vida a les Xarxes Integrades de Salut (RIS) d'aquest país sud-americà. Es tracta d'un model que aborda les necessitats de salut de les persones, famílies i la comunitat per mitjà d'estratègies, normes i eines especialitzades.

La iniciativa es durà a terme en modalitat semipresencial i s'adreça a 3.500 professionals, 2840 assistencials i 660 de l'àrea de gestió. També permetrà capacitar 145 tutors de totes les regions/Direccions de xarxes integrades de salut (DIRIS), que seran fonamentals per al procés d'implementació del MCI. A més, en establiments avançats en aquest àmbit, el projecte formarà facilitadors per mitjà de passanties com a darrera fase del programa.

El programa, coordinat conjuntament pel Programa de Creació de Xarxes Integrades de Salut (PCRIS) del Perú i l'àrea usuària del Ministeri de Salut d'aquest país, té el suport financer del Banc Interamericà de Desenvolupament.

De fet, a finals de 2022 el CSC va iniciar les activitats d'un projecte per dissenyar una Central de Serveis Mèdics de Suport (SMA) al Perú a partir d'un taller convocat pel Programa de Creació de Xarxes de Salut a Lima, que va comptar amb la participació de José Augusto García Navarro, director general del CSC, i Maite Pavón, directora executiva de l'Àrea de Consultoria.