Actualitat >

Notícies

El CSC visita la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va visitar el passat dijous la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), entitat sense ànim de lucre que aglutina més de 500 entitats federades o adherides, les quals representen més de 500.000 persones grans d'arreu del territori.

El president del CSC, Josep Mayoral, i el director general, José Augusto García Navarro, van tenir l'oportunitat de reunir-se amb Josep Carné, president de la FATEC, i Chón González, vocal de la Junta Directiva de la Federació.

La FATEC és l'organització més representativa de les persones grans de Catalunya i, entre els seus objectiu, destaca la promoció d'activitats i el desplegament d'accions que contribueixin a la integració d'aquest col·lectiu en la societat i a l'envelliment actiu.

Durant la reunió, el president i el director general del CSC van posar de manifest que, en els últims anys, el Consorci està reforçant el seu vessant social, ampliant els serveis als seus associats en aquest àmbit i prioritzant la millora de l'atenció a la gent gran. Prova d'això és la posada en marxa de l'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib), des d'on han sorgit iniciatives com ara el Programa d'Abordatge de la Solitud no volguda (PAS), una guia pionera a Catalunya que pretén donar eines als municipis per fer front a aquesta realitat que afecta cada vegada més persones.