Actualitat >

Notícies

Parlem d'innovació i sostenibilitat a l'esmorzar per a directius d'Executive Forum

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Antoni Gilabert, va participar ahir com a ponent a l'esmorzar per a directius organitzat per Executive Forum España, una iniciativa que té l'objectiu de connectar referents de la mateixa indústria perquè puguin compartir experiències i coneixements. En aquesta sessió, Gilabert va parlar de "la innovació com a palanca de la sostenibilitat" i va explicar els projectes que lidera el CSC en aquest àmbit.

Durant la seva intervenció, Gilabert va fer referència a les claus principals de la innovació i la sostenibilitat, afirmant que "la innovació ha de ser desitjable" i que "algú l'ha de voler comprar". A més, va mencionar que "detectar necessitats i cocrear les solucions és una metodologia d'èxit per arribar a l'adopció de la innovació".

Més endavant, va explicar les iniciatives que lidera el Consorci en aquest àmbit, com ara la plataforma CoNNectaCSC, per recopilar necessitats de les entitats i connectar-les amb les solucions ja existents en el mercat. També va mencionar les fórmules per incentivar altres projectes, com ara els premis CSC Impulsa, i va fer especial èmfasi en la iniciativa CIAM (Centre virtual d'Intel·ligència Artificial en el Medicament) del Departament de Salut i TIC Salut i Social, un projecte coordinat pel CSC per centralitzar tots els projectes d'IA relacionats amb l'ús del medicament que es vulguin desenvolupar dins del sistema de salut.

La ponència va finalitzar en clau de futur, amb una projecció d'iniciatives com ara "l'ús d'un fast-track per a l'entrada ràpida al mercat de teràpies concretes, la destinació d'un Fons finalista per desenvolupar aquesta entrada ràpida i el pagament per resultats en salut". En acabar, es va obrir el torn de paraula perquè els assistents poguessin comentar i preguntar sobre els temes tractats.