Actualitat >

Notícies

Participem en el Fòrum de l'OMS sobre equitat en la protecció financera dels sistemes de salut a Europa

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir al "WHO Barcelona Forum on Financial Protection in Europe", que va tenir lloc el 14 i 15 de juny a Barcelona. El CSC, amb la directora del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS), María Luisa Vázquez, va participar-hi com a entitat del Sistema Nacional de Salut de Catalunya que treballa i investiga per l'equitat d'accés a l'atenció.

Durant dos dies, el fòrum sobre protecció financera i accés assequible a l'atenció sanitària, organitzat per l'Oficina de Finançament de Sistemes de Salut de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a Barcelona, va donar a conèixer les tendències a Europa, amb resultats de l'estudi comparatiu de 40 països que s'ha portat terme, amb l'objectiu d'establir una agenda de canvi i fomentar l'acció política. A la jornada, van assistir-hi un centenar d'experts dels diferents països de la regió Europa.

Entre els ponents, experts internacionals en la matèria, van destacar les intervencions de Sarah Thomson i Tamás Evetovits, de la delegació a Barcelona de l'OMS, responsables de l'informe, que van exposar quins són els reptes econòmics relacionats amb l'accés equitatiu als serveis de salut a Europa. Thomson i Evetovits van ser els participants en la sessió tècnica del CSC del passat 9 de març, Can People Afford to Pay for Health Care? Inequity in Financial Protection in European Health Systems, que va tenir com a eix central les desigualtats econòmiques en l'accés a l'atenció dels sistemes de salut europeus.

Podeu trobar la documentació del Fòrum aquí.