Actualitat >

Notícies

La gala dels Premis Factor Humà 2023 reivindica l'error com a eina d'aprenentatge

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar en la gala dels Premis Factor Humà 2023, que es va celebrar el passat 15 de juny a l'Auditori de l'SJD Pediatric Cancer Center sota el lema "L'Error ens (R)Evoluciona" i que va comptar amb la presència del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano. El CSC és entitat col·laboradora dels premis i forma part, també, del Patronat de la Fundació Factor Humà, a més d'estar-hi associada.

El conseller de Drets Socials va ser l'encarregat  de lliurar el Premi Mercè Sala 2023, el qual va recaure en Borges International Group, en reconeixement dels 125 anys de trajectòria d'aquest grup alimentari, amb "una gestió humana, eficient i innovadora que no oblida els criteris de sostenibilitat", segons el jurat.  

En la seva intervenció, Campuzano va voler fer un reconeixement als i les professionals que treballen a les residències, tot assegurant que "tenim un deute amb aquestes persones". Campuzano va recordar la tasca d'aquest col·lectiu durant la pandèmia i va assenyalar la necessitat de millorar les seves condicions salarials i laborals per equiparar-les al sector salut.  En aquest sentit, el conseller va fer referència a l'Acord per a la construcció d'un sistema de serveis socials propi de Catalunya, signat el passat 1 de juny amb les patronals i sindicats majoritaris en l'àmbit de l'atenció social.

A més del Premi Mercè Sala, durant la gala es va lliurar el Premi Impacta 2023, que va recaure en la consultora tecnològica NTT DATA Spain, amb el seu projecte WomenTogether. Es tracta d'un programa d'empoderament dirigit a l'Alta Direcció, que impulsa el talent executiu femení amb eines de formació, d'autoconsciència i d'identificació de fortaleses i mentoria.

La gala de Premis Factor Humà 2023 va ser inaugurada per Manel del Castillo, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i president de la Fundació Factor Humà, i conduïda pel periodista Òscar Dalmau. Més de 300 directius i directives d'empreses catalanes i multinacionals va participar en aquesta 14a edició dels guardons, que, sota el lema "L'Error ens (R)Evoluciona", va reivindicar l'error com un fet inevitable lligat a la condició humana i el dret a fer-lo servir com a eina d'aprenentatge i no de fracàs.