Actualitat >

Notícies

Les desigualtats econòmiques en l'accés als sistemes de salut europeus, en una nova sessió tècnica

Sota el títol Can People Afford to Pay for Health Care? Inequity in Financial Protection in European Health Systems, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) celebrarà, demà, una nova sessió tècnica, que tindrà com a eix central les desigualtats econòmiques en l'accés a l'atenció dels sistemes de salut europeus.

La sessió, que serà en anglès i castellà, comptarà amb la participació de Tamás Evetovits, cap d'oficina de WHO Europe Barcelona Office for Health Systems Financing, que en la seva ponència "Inequities in Europe, an update" presentarà resultats recents sobre l'accessibilitat econòmica de l'atenció en diferents sistemes de salut d'Europa.

Enrique Bernal Delgado, investigador en Polítiques i Serveis de Salut i coordinador del Data Science for Health Services and Policy Research Group de l'Instituto Aragonés de Ciencias de la Salud (IACS), substituirà Rosa Urbanos, catedràtica d'Economia Aplicada de la Universidad Complutense de Madrid, que finalment no podrà assistir a la sessió.

També hi participarà Sarah Thomson, especialista sènior en finançament de la salut de WHO Europe Barcelona Office for Health Systems Financing, que reflexionarà en la ponència "Lessons from Europe for Health Financing and Health System Resilience in Spain" sobre la resiliència de la política de finançament en salut a partir de l'anàlisi de les respostes dels sistemes de salut a la crisi financera de 2008 i a la pandèmia per Covid-19.

La sessió es realitzarà en format híbrid i podeu fer la inscripció per assistir-hi presencialment o en línia.