Innovació i partenariat >

Codi Medicament

El Codi Medicament és un dels projectes col·laboratius de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC que s'estableix a través d'una aliança del propi CSC amb l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

  • Finalitat del projecte:

Dissenyar i implementar mesures de prevenció de Problemes de Salut relacionats amb els Medicaments (PSM) en pacients que acudeixin al Servei d'Urgències de l'Hospital (SUH) per un PSM.

  • Objectius:
    • Implementar en un grup d'hospitals i centres de salut un programa de prevenció secundària de PSM (amb el nom de Codi Medicament) en pacients que consulten al SUH per aquesta causa (prevenció secundària), i implementar mesures per reduir la prevalença dels PSM (prevenció primària) .
    • Proposta de valor:
      • Es tracta d'una proposta innovadora que compta amb bons resultats preliminars que, de forma pionera, demostren millores en resultats en salut després d'una intervenció amb polítiques de prevenció secundària de PSM evitables. La implementació d'aquest "codi medicament", de la mateixa manera que han demostrat altres "codis" com el "codi infart", el "codi ictus" o el "codi suïcidi" pot millorar els resultats en salut de la població estalviant recursos i disminuint el patiment de les persones. D'altra banda, aquest "codi medicament" potència un dels elements més fonamental de tota política sanitària: l'atenció sanitària centrada en la persona. Aquesta millor atenció es basa en l'activació de la coordinació assistencial de tots els nivells per resoldre la causa de el problema de salut i no només la simptomatologia que s'expressa en un determinat nivell.

Podeu accedir a la versió extensa del vídeo aquí.