El compromís social de les institucions és essencial per abordar els reptes actuals i de futur de la societat, des del CSC volem establir vies de col·laboració amb la comunitat per participar de forma activa en la millora de la qualitat de vida de les persones, especialment en la dels col·lectius més vulnerables.

  

Banc Farmacèutic

Obertament

El CSC és soci fundador des de l'any 2010 de l'Associació Catalana per la lluita contra l'estigma i la discriminació que pateixen les persones a causa d'algun problema de salut mental.

Amics de la Gent Gran

El CSC col·labora amb Amics de la Genta Gran en la lluita contra la soledat a través de la difusió de campanyes solidàries que permetin ajudar a la tasca d'aquesta entitat dirigida a les persones grans que viuen soles.

Societat Catalana de Mediació en Salut

El CSC va formar part del grup d'entitats impulsores de la SCMS, que va néixer l'any 2012. La finalitat de la SCMS és promoure la mediació en l'àmbit de la salut com a instrument adequat per a prevenir i resoldre conflictes.

European Center for Peace and Development (UN)

El CSC i l'Institut per la Pau i el Desenvolupament de l'Organització de Nacions Unides tenen un conveni de col·laboració que busca desenvolupar conjuntament espais de reflexió i sinergies que millorin la salut i el benestar de la població. Fruit d'aquest conveni es celebra anualment el Fòrum de Salut i Benestar Social que posa el focus en l'objectiu 3 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Mossos d'Esquadra

El CSC i els Mossos d'Esquadra tenen un projecte conjunt que busca conscienciar a la població de la importància de prendre mesures de precaució i hàbits d'autoprotecció davant diferents situacions de la vida quotidiana per evitar ser víctima d'algun delicte, patir accidents domèstics i promoure hàbits saludables per gaudir del millor estat de salut possible. Aquesta campanya itinerant del CSC i els Mossos d'Esquadra suposa una col·laboració pionera entre els àmbits de Salut i el de Seguretat per a la millora de la vida de les persones d'edat avançada.

Resultado de imagen de cami escolar espai amic

Camí escolar. Espai amic

El CSC col·labora amb la iniciativa Camí escolar. Espai amic col·locant un distintiu a la porta que identifica l'entitat com a organització amiga i indica als nens que si tenen algún problema poden demanar ajuda, resguardar-se de la pluja, etc. Així, el CSC ajuda a impulsar la convivència i la mobilitat sostenible, i prioritza la qualitat de vida de les persones i el respecte per l'entorn social i ambiental.