Actualitat >

Notícies

El conseller Balcells intervé a la Junta General del CSC, des d'on trasllada un missatge de tranquil·litat al sector

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat avui el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) en el marc de la Junta General de la institució i l'Assemblea General de la patronal CAPSS, celebrades aquest migdia a la seu de l'entitat. Davant la convocatòria d'eleccions anunciada ahir pel president Aragonès, el conseller ha volgut aprofitar la seva participació en l'acte del Consorci per traslladar un missatge de "tranquil·litat" al sector: "No tenir pressupostos no és una bona notícia, però el sistema continuarà funcionant i continuarem donant resposta a les necessitats de les persones."

Balcells ha explicat que els pressupostos queden prorrogats i que això garanteix els recursos necessaris per mantenir l'activitat als centres i per fer efectius els acords i compromisos tant del Conveni col·lectiu del SISCAT com de l'ICS. "Si en algun moment falten més diners, es posaran", ha assegurat.

Així mateix, el conseller de Salut ha dit que es continuarà treballant en les línies ja encetades, com són el reforç de l'atenció primària o la millora de l'accessibilitat. "El que queda limitat és l'execució de línies d'acció determinades, però podrem continuar fent el que havíem començat", ha explicat. Amb tot, ha fet una crida a la responsabilitat de tothom, perquè s'actuï "amb contenció" i buscant l'equilibri.

Balcells també ha assenyalat que, a l'espera que es configuri un nou govern, caldrà "fer un parèntesi" en el Pacte Nacional de Salut i ha fet referència als reptes que haurà d'afrontar qui agafi les regnes del Departament de Salut, com són la integració social i sanitària, l'atenció a la fragilitat o la revisió del model de pagament.

"S'ha fet molta feina, però encara en queda molta per fer", ha dit el conseller, qui ha establert com a prioritat la millora de l'equitat i de l'accessibilitat. "Sigui qui sigui al Govern, haurà d'entomar tots els reptes amb fermesa i valentia", ha conclòs.