Actualitat >

Notícies

Assistim a la Jornada de Ciberseguretat i estratègia del Sistema Nacional de Salut

L'Àrea de Protecció de Dades i l'Àrea de TIC del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) van participar ahir en la Jornada de Ciberseguretat i estratègia del sistema nacional de Salut, celebrada a l'Espai Bital de l'Hospitalet de Llobregat. 

En la sessió, el Departament de Salut va presentar als proveïdors de salut del Sistema de Salut de Catalunya (SISCAT) l'estratègia digital amb horitzó 2030 que projecta implementar. Segons van explicar, totes les línies d'acció aniran encaminades a evolucionar l'actual sistema d'informació cap a un entorn homogeni d'estació clínica de treball, de multinivell assistencial i multiproveïdor amb l'objectiu de proporcionar una visió completa de la història de salut del ciutadà.

Per altra banda, es va fer balanç de la implantació de pla de ciberseguretat que aixopluga les entitats del SISCAT i es va presentar la proposta de Pressupost 2024, que preveu que el Departament de Salut destini 6,5 milions d'euros a donar continuïtat al model de protecció desplegat als hospitals per prevenir i protegir, davant de potencials riscos i ciberatacs, els 68 hospitals del SISCAT.

La jornada va comptar amb la participació del conseller de Salut, Manel Balcells; del secretari de telecomunicacions i transformació digital GenCat, Marc Realp; del coordinador TIC del Cat Salut, Pol Pérez; del director d'estratègia digital del CatSalut, Jordi Piera; del director de l'Agència Catalana de Cibereguretat, Tomàs Roy, i del director de la Fundació Tic Salut Social, Joan Guanyabens.