Actualitat >

Notícies

Publicat el resum de la participació del CSC al European Healthcare Climate Summit

Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), va dur a terme dues presentacions al European Healthcare Climate Summit, celebrat el passat novembre a Brussel·les. Es tracta d'un esdeveniment organitzat per Healthcare Without Harm, l'òrgan executor de Global Green and Healthy Hospitals (GGHH), xarxa internacional de la qual el CSC és membre. L'objectiu de l'edició de l'any passat va ser abordar la reducció de les emissions derivades de l'atenció mèdica.

En la primera presentació, titulada 'De la teoria a la pràctica, productes farmacèutics més segurs', Guiu va parlar del rol del medicament i la farmàcia en les estratègies de mitigació i adaptació que han de realitzar les organitzacions sanitàries davant del canvi climàtic.

Pel que fa a la segona presentació, anomenada 'Cadenes de subministrament lliures d'emissions: com s'aborda per als productes farmacèutics', Guiu va detallar de quina manera, amb instruments com ara la contractació pública, es pot contribuir al desenvolupament d'una economia basada en el desenvolupament sostenible. 

Podeu recuperar el resum de la participació del CSC en aquest enllaç. El vídeo de la ponència 'Cadenes de subministrament lliures d'emissions: com s'aborda per als productes farmacèutics' també està disponible aquí.

El European Healthcare Climate Summit ofereix als professionals de la sostenibilitat del sector salut l'oportunitat no només de compartir les seves experiències en la lluita contra el canvi climàtic en el sector sanitari europeu, sinó també d'aprendre més sobre la creació d'una assistència sanitària ambientalment sostenible a Europa. La major part de les emissions, més de tres quartes parts, provenen dels edificis, el transport i la cadena d'aprovisionament. Reduir aquestes emissions és crucial per assolir els compromisos d'emissions 'net zero'. Durant la jornada, s'han presentat exemples tangibles i reproduïbles per abordar els aspectes més importants en les emissions sanitàries. Per part del CSC, a més de Josep Maria Guiu, a la cimera van participar Marta Moles, responsable de l'Àrea de Sostenibilitat, i Anna Fuster, tècnica de medi ambient.

Healthcare Without Harm és l'òrgan executor de Global Green and Healthy Hospitals (GGHH), xarxa internacional de la qual el CSC és membre. En el marc del seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030, el Consorci va entrar a formar part de GGHH el 2021, formalitzant una de les aliances en l'àmbit internacional que ens ajuda a avançar en la promoció de polítiques ambientals al sector. La gestió "verda", juntament amb la gestió socialment i econòmicament responsable, és, per a la nostra institució, una palanca de canvi en la transformació del sector, d'acord amb la nostra missió d'impulsar models de salut i socials excel·lents i sostenibles que millorin la vida de les persones.

Enllaços relacionats