Actualitat >

Notícies

Presentem les novetats del conveni UNESPA 2023-2026 a les entitats associades

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), juntament amb ACES i La Unió, va celebrar, el passat divendres, 23 de febrer, una sessió informativa per presentar les novetats del conveni UNESPA signat recentment i que serà d'aplicació a partir de l'1 de març a totes les entitats adherides.

A la reunió, El CSC, ACES i La Unió van estar representats, respectivament, per Palmira Borràs, Eduard Bermejo i Rosa Vidal. En aquesta primera taula de presentació, es va posar èmfasi en les dificultats de tancar el conveni i es va destacar que el fet que les tres entitats de Catalunya estiguin ben alineades en la defensa dels interessos de les entitats sanitàries catalanes ha estat decisiu a l'hora d'assolir acords.

Els increments de tarifa pactats en el preacord de conveni també es van identificar com un aspecte important assolit. Es tracta d'un Conveni de continuïtat que millora l'anterior, de manera que s'han ampliat les patologies que es poden facturar fora de mòdul; s'han incorporat nous conceptes facturables, ha desaparegut l'obligatorietat de comunicar la no acceptació de refús i s'ha posat en marxa el pagament automàtic als 30 dies, que, per problemes tècnics, no s'havia aplicat en el Conveni actual.

Tres membres de la Subcomissió Permanent de Catalunya van presentar les novetats del conveni de manera més detallada: Eulàlia Rofes, de GESCO; Daniel Romero, del Consorci Sanitari del Maresme i la Selva, i Josep Maria Molines, assessor d'ACES.

Finalment, es va informar que, respecte a la reacreditació dels centres a Catalunya pel nou conveni, en les entitats associades a les tres patronals seran aquestes les que la realitzaran de manera interna, en un termini de sis mesos des de l'inici de vigència del conveni. Només els centres que no pertanyin a cap d'aquestes patronals hauran de presentar a la subcomissió permanent de Catalunya una auditoria feta per una empresa que acrediti experiència en certificacions de centres sanitaris.