Actualitat >

Notícies

Més de cinquanta professionals d’entitats associades, al MWC amb el CSC

Una delegació del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), formada per més de cinquanta professionals de trenta entitats associades, va visitar ahir el 4YFN, el congrés d''startups' celebrat en el context del Mobile World Congress (MWC). Una de les activitats proposades al grup va ser la visita al Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion, l'espai d'iniciatives i projectes tecnològics punters en l'àmbit de la salut i social a Catalunya, coordinat per la Fundació TIC Salut Social i Biocat. En aquest espai, el CSC va participar amb dues sessions.

Les sessions organitzades pel Consorci van ser: 'How to efficiently manage your visit to the exhibition? A survival kit', una presentació per guiar els visitants en el seu recorregut pels diferents estands i ajudar-los a gaudir al màxim de l'experiència, i 'Healthcare providers as providers of innovation, not only buyer', on sis centres van explicar com els hospitals han passat de ser simples compradors de productes o serveis a ser complexos generadors i productors d'innovació.

A més d'aquestes activitats obertes al públic, l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC va organitzar ahir activitats exclusives per als membres d'iNexesCSC, la comunitat formada per referents d'innovació de les entitats associades. Entre elles, la sessió 'Pitch the Hospitals', un 'speed dating' entre equips d'innovació d'hospitals i empreses de l'àmbit de la salut.

Durant el dia, els membres de la delegació del Consorci van poder conèixer les propostes de les startups presents en l'exposició, com la de Nanodecal, que consisteix en una prova de diagnòstic ràpid per detectar una superbactei respiratori i prevenir la infecció crònica; la de Trialing Health, S.L, una plataforma de salut digital integral que ajuda els metges a trobar de manera eficient els assajos clínics més adequats per als seus pacients estiguin on estiguin, i la de Biel Glasses, unes ulleres per a persones amb baix nivell de visió que fan servir la computació espacial per millorar la percepció dels obstacles i altres riscos en la mobilitat, millorant la seva autonomia, entre altres projectes.

El Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion va comptar també amb la visita del conseller de Salut, Manel Balcells, amb qui els assistents al congrés van poder compartir les primeres impressions sobre les propostes de les startups i les seves aplicacions al sector salut. Podeu veure el vídeo de la jornada d'ahir al MWC en aquest enllaç.

Enllaços relacionats