Actualitat >

Notícies

Col·laborem en l'elaboració dels nous informes de l’Oficina C del Congrés dels Diputats

El director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), José Augusto García Navarro, ha assistit avui a la presentació dels sis nous informes de l'Oficina de Ciencia y Tecnología (Oficina C) del Congrés dels Diputats com a membre del grup d'experts que ha col·laborat en la seva elaboració. Aquests informes, encarregats per la Mesa del Congreso, contextualitzen i resumeixen el coneixement científic multidisciplinari sobre sis temàtiques de rellevància sociopolítica.

El Dr. García Navarro, qui també és president de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG), ha participat en la redacció de l'informe 'Envejecimiento y bienestar', on es descriuen els factors que influeixen en l'envelliment i s'explica com es poden adaptar els sistemes de salut, de pensions i de cures de llarga durada per afrontar el repte demogràfic.

Els altres cinc informes presentats avui tracten les següents temàtiques: Qualitat de l'aire: avenços i millores pràctiques; Avenços en neurociència: aplicacions i implicacions ètiques; Incendis forestals i restauració de zones cremades; Avenços en malalties neurodegeneratives i Desinformació en l'era digital. Tots els informes estan disponibles en la web de l'Oficina C.

Entre avui i el 28 de febrer, es duran a terme les presentacions dels diferents informes. A més, durant les tres jornades de treball, investigadors i diputats compartiran sessions de formació en assessorament científic i altres sessions on podran debatre sobre els continguts dels informes presentats.

Sobre l'Oficina C

L'Oficina C elabora informes que recullen el consens científic i tècnic de temàtiques que són d'interès per als diputats, afavorint l'intercanvi de coneixement entre la comunitat científica i el poder legislatiu. Aquests informes es publiquen i són accessibles també per al públic general.

Enllaços relacionats