Actualitat >

Notícies

Participem en un fòrum sobre gestió de medicaments biosimilars en malalties minoritàries

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar ahir en una sessió sobre gestió de medicaments biosimilars en malalties minoritàries, organitzada per la Fundació Bamberg amb el suport del laboratori Samsung Bioepsis i celebrada a la seu de l'Organització Farmacèutica Col·legial.

La sessió va comptar amb la participació de gestors de farmàcia de diferents comunitats autònomes, gerents d'hospital i caps de Servei de farmàcia d'arreu d'Espanya. Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, va explicar l'experiència del sistema de salut de Catalunya, de la central de contractacions del CSC i dels hospitals associats en la implementació de polítiques de medicaments biosimilars i les seves particularitats en els medicaments per al tractament de malalties minoritàries.

La sessió va permetre intercanviar també visions amb representants d'associacions de pacients respecte a les polítiques públiques en la gestió de la prestació farmacèutica i, especialment, respecte a la introducció dels medicaments biosimilars.

El diari IM Médico es va fer ressò de la trobada i va recollir les aportacions de Josep Maria Guiu, qui, en la seva intervenció, va assenyalar que l'abordatge "ha de ser integral i ha de comptar amb l'acompanyament social, segons un criteri d'eficiència però sense optar merament per les opcions més econòmiques". L'article es pot consultar aquí.

Enllaços relacionats