Actualitat >

Notícies

Presentem, juntament amb UCF, el programa formatiu del 4t Update Serveis Generals

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha celebrat aquest dimarts, juntament amb Unió Consorci Formació (UCF), la jornada de presentació del 4t Update Serveis Generals al celler Sumarroca de Sant Sadurní d'Anoia. La iniciativa, impulsada per la Comissió de Serveis Generals del CSC i organitzada amb UCF, dona formació continuada i especialitzada a professionals de l'entorn de serveis generals de l'àmbit sanitari i social. Hi han participat 21 persones que ocupen la direcció de serveis generals o comandament de 19 entitats de salut.

Rosalia Serra, coordinadora tècnica de l'Àrea Associativa del CSC, ha donat la benvinguda institucional al costat d'Esther Pérez, consultora de projectes d'aprenentatge i desenvolupament a la UCF.

A continuació, Joaquim Tosas, director general de Sumarroca, ha ofert una ponència magistral sobre la qualitat i l'ecologia dels vins. Seguidament, els assistents han gaudit d'una visita guiada al celler acompanyada d'un tast de vins i productes locals. La jornada, que ha finalitzat amb un dinar, ha servit per submergir-se en el procés de producció de vins i caves i trobar paral·lelismes equiparables a l'entorn hospitalari.

Deu sessions entre el març i l'octubre

Enguany el programa Update Serveis Generals inclou deu sessions presencials entre els mesos de març i octubre: vuit experencials a diversos centres i dues a la seu d'UCF. Totes elles combinen l'aprenentatge i la connexió amb diversos professionals del sector salut. El programa de les sessions és el següent:

  • 14/03 de 9:30 a 14 h - Visita a la fàbrica tèxtil de Moià per conèixer de primera mà la roba hospitalària més adequada en funció de les necessitats generals i l'ús al qual va destinada.
  • 04/04 de 9 a 14 h - Visita a Terra Pagesa Cooperativa per conèixer els valors i la forma de producció dels productes agroalimentaris de proximitat i de temporada, així com el servei de logística i distribució en circuit curt.
  • 16/05 de 9 a 14 h - Visita al Consorci Hospitalari de Vic per comprendre com facilitar la implantació d'una estratègia de sostenibilitat ambiental a un centre sanitari.
  • 30/05 de 9 a 13 h - Visita a la planta de residus Prezero per entendre la correcta segregació i gestió dels residus hospitalaris a Catalunya.
  • 27/06 de 9 a 14 h - Visita a l'Hospital Clínic de Barcelona per descobrir l'abast de l'IoT en el sector salut, aplicacions i expectatives de creixement al futur de les Ucies intel·ligents.
  • 19/09 de 9 a 15 h - Visita a l'Hospital de Mataró per conèixer l'aplicació bàsica de les metodologies d'innovació en processos assistencials.
  • Dijous d'octubre a confirmar - Visita a la Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana de Sabadell per conèixer les eines per actuar i millorar la seguretat en els diferents espais sanitaris.
  • 21/11 de 10 a 13 h - Visita a la Ciutat de l'Aigua de Barcelona per conèixer les principals novetats legislatives en gestió i qualitat de l'aigua.
  • 25/04 de 9 a 14 h i 14/11 de 9 a 13 h - Dues sessions presencials a UCF, on diferents experts en neteja i desinfecció i contractació sostenible aportaran casos, models i experiències per aprendre nous plantejaments per incorporar i prototipar noves solucions.

Les inscripcions a les sessions es realitzaran a través del següent enllaç.