Actualitat >

Notícies

Parlem de la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària a Diario Médico

El president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep Mayoral, ha parlat de la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària (AGAISS) de Catalunya a Diario Médico.

L'AGAISS té l'objectiu de coordinar els departaments i actors que intervenen en l'atenció integrada social i sanitària i gestionar-ne els recursos. El Govern ja ha aprovat el projecte de llei per crear aquest organisme, impulsat pels departaments de Salut i Drets Socials, un tràmit que permet portar la llei al Parlament per a la seva aprovació definitiva.

Mayoral explica a l'article que el CSC ha tingut l'oportunitat de participar en el procés previ d'elaboració del text de la norma i assegura que es tracta d'un projecte "imprescindible" que promou avançar cap a "una porta única (sanitària i social), acompanyar les persones i fer que els dos sistemes siguin més resolutius i eficaços".

El president del CSC assenyala que l'agència "facilitarà la relació entre l'atenció primària i domiciliària". També remarca que "el punt de trobada ha de ser el territori i que l'administració local hi ha de tenir un paper fonamental".

L'article sencer es pot consultar en aquest enllaç.