Actualitat >

Notícies

Publiquem un document de suport a la implementació d'estàndards en farmàcia hospitalària

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha publicat el document 'Selecció d'estàndards professionals en farmàcia hospitalària com a eina de suport als serveis de farmàcia per avançar en la pràctica i el desenvolupament professional', un recull de recomanacions que té l'objectiu de contribuir a l'avançament de la pràctica de la farmàcia hospitalària i promoure estratègies locals i nacionals en el marc del desenvolupament dels sistemes de salut.

Aquest document, que identifica els principals estàndards en farmàcia hospitalària en l'àmbit internacional i identifica àmbits d'actuació per la farmàcia hospitalària, ha estat elaborat pel director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Josep Maria Guiu, juntament amb Nora Beatriz Gerpe, farmacèutica d'hospital (Uruguai), i Maria Pilar Modamio, catedràtica de Farmàcia Clínica i Farmacoteràpia de la Universitat de Barcelona.

L'informe assenyala que els serveis de farmàcia hospitalària han experimentat una evolució en les últimes dècades arreu del món i que els ha portat a assumir una responsabilitat clínica cada cop més gran. Alhora, el document proporciona un marc ampli per ajudar els professionals i els centres sanitaris a desenvolupar les diferents actuacions en l'àmbit de la farmàcia hospitalària amb l'objectiu de millorar els serveis, així com de donar forma a serveis futurs.

Aquest informe vol ser un document de referència pels serveis de farmàcia i també organitzacions farmacèutiques, que, com assenyala el mateix dossier, poden liderar la transformació de la pràctica farmacèutica hospitalària en un servei clínic que millori la salut dels pacients tractats amb medicaments. El contingut està disponible en aquest enllaç.