Actualitat >

Notícies

Participem en l’acte de col·locació de la primera pedra de la residència de persones grans del Prat

L'Ajuntament del Prat de Llobregat, associat al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), ha celebrat avui l'acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència municipal de persones grans, un projecte que ha comptat amb l'assessorament del Consorci. L'acte ha estat encapçalat pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler. Per part del CSC, hi han assistit el president, Josep Mayoral, i el director general, José Augusto García Navarro.

L'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib) del Consorci, que des de fa anys col·labora amb l'Ajuntament del Prat de Llobregat en la gestió dels serveis d'atenció domiciliària i altres projectes relacionats amb l'atenció integrada social i sanitària, ha prestat assessorament en el disseny de la residència, que estarà integrada per nou unitats de convivència de catorze habitacions. Basat en el projecte 'Una habitació pròpia', el model assistencial del nou centre es fonamentarà en la promoció de l'autonomia individual, l'envelliment actiu i la interacció social. A més, l'equipament destacarà pels seus estàndards de sostenibilitat mitjançant l'orientació i els materials emprats, a més de reduir la utilització d'aigua potable.

Està previst que el nou equipament tingui capacitat per a 135 persones com a residents i 30 més amb la modalitat de centre de dia. "L'oferta actual de places residencials no és suficient i, per això, des del Prat vam prendre ja fa temps la determinació d'impulsar aquesta residència municipal", ha explicat Mijoler. Campuzano ha afegit que la nova residència "és el tipus d'infraestructura que necessitem, una infraestructura del segle XXI, oberta a la comunitat, amb la persona al centre, amb calidesa i sostenibilitat". 

Actualment, l'Ajuntament del Prat està negociant amb la Generalitat que una de les unitats de convivència pugui ser concertada per places dedicades a persones amb discapacitat intel·lectual de qualsevol edat.

S'espera que el procés de construcció de la residència s'allargui durant dos anys, aproximadament. L'obra està finançada per la Unió Europea amb els fons Next Generation EU.