Actualitat >

Notícies

Comiat al Dr. Ibáñez, després de 35 anys dedicats a la gestió sanitària

ens hem acomiadat Al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC)  de Josep Lluís Ibáñez Pardos, qui s'ha jubilat després d'una llarga trajectòria al sector, de la qual destaquen els més de 15 anys al capdavant del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG). En el marc de la Comissió Permanent, que es va celebrar ahir conjuntament amb la Comissió de Gestió Salut, va agrair el suport rebut durant aquest temps i va assegurar que el que més li està costant de l'inici d'aquesta nova etapa és separar-se de l'equip, ja que "més que companys són amics".

El president del CSC, Josep Mayoral, va remarcar la contribució del Dr. Ibáñez al Consorci, on va ser coordinador de la Comissió d'Atenció Primària. El fins ara gerent del CSAPG s'ha dedicat a la gestió sanitària des de 1988. En la seva primera etapa a l'ICS, va ser director del Subsector Sanitari de l'Alt Penedès, director d'Atenció Primària Alt  Penedès i Garraf i director d'Atenció primària del Baix Llobregat - Centre. També va ser director de centres del Consorci Sanitari Integral (CSI).  

L'any 2009, el Dr. Ibáñez va ser l'encarregat de liderar la fusió entre la Fundació Sant Antoni Abat i la Fundació Sant Camil, la qual va donar pas al Consorci Sanitari del Garraf, del qual va esdevenir el gerent. El juliol 2015, el Departament de Salut el va nomenar nou gerent del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès, amb la voluntat d'arribar a crear un Consorci transversal que agrupés els hospitals públics de les comarques del Garraf i l'Alt Penedès. Així, el 2019, es va crear el CSAPG i el Dr. Ibáñez en va ser nomenat gerent.

Josep Lluís Ibáñez Pardos és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB), diplomat en Gestió Hospitalària per ESADE i diplomat de postgrau en Economia de la Salut i Gestió dels serveis sanitaris per la UB. També és màster en Salut Pública per la UB i la Universitat Johns Hopkins, i diplomat en Direcció de Serveis Integrats de Salut per ESADE.