Actualitat >

Notícies

Visitem la nova Unitat d'hospitalització de Salut Mental per a la Infància i l'Adolescència de l'Hospital de la Vall d'Hebron

La Comissió de Psiquiatria i Salut Mental del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va conèixer el passat divendres la nova Unitat d'hospitalització de Salut Mental per a la Infància i l'Adolescència de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Després de la reunió d'àrea, en què va compartir els temes d'interès de l'àmbit, la Comissió va visitar aquesta nova unitat acompanyada pel Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital, i el seu equip.

La unitat ofereix cobertura a l'Àrea Integral de Salut Barcelona Nord, formada pels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó, amb una població de referència de 80.000 persones entre infants i adolescents. Està ubicada a la tercera planta de l'Hospital Infantil, de manera que s'ha dissenyat atenent criteris de seguretat.

A més, compta amb vuit llits -quatre en habitacions individuals-, amb un disseny minimalista i materials naturals, com ara la fusta, i tonalitats clares, en una aposta pels beneficis de la cromateràpia. La unitat disposa també d'un hospital de dia amb cinc places, que funciona com a suport dels Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil (CESMIJ) del territori, de manera que permet agilitar les altes i millora la coordinació amb la xarxa de salut del territori.

Un aspecte rellevant d'aquest espai és la zona de distensió emocional, equipada amb tecnologia Broomx per realitzar projeccions audiovisuals amb realitat virtual immersiva. L'altre lloc singular és l'anomenat Espai Blau, una sala de contenció zero per ajudar a desactivar emocionalment els pacients que es troben angoixats o requereixen una reducció d'estímuls ambientals. Està revestida d'un material tou per evitar lesions, el sostre és un vinil amb un cel blau per induir la calma, i hi ha quatre fileres de llums de led regulables en color i intensitat, segons l'estat anímic del pacient.