Actualitat >

Notícies

Parlem de les solucions que ofereix la robòtica en salut en un nou e-pitching

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va acollir el passat dijous un nou e-pitching, organitzat per l'Àrea d'Innovació i Partenariat, sobre 'Robòtica en salut'. La jornada s'emmarcava dins de la plataforma #coNNectaCSC, un espai de trobada entre empreses amb solucions innovadores i les entitats associades al Consorci.

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Antoni Gilabert, va donar la benvinguda a la sessió, celebrada en format virtual. La jornada va plantejar la potencialitat dels robots en l'àmbit de la salut atès que cada vegada n'hi ha més d'autònoms o col·laboratius, així com processos d'optimització i distribució de recursos o exoesquelets que poden ajudar persones amb problemes com ara dificultats de mobilitat.

La conferència inaugural de l'acte va anar a càrrec de Víctor Torres, tècnic d'innovació de la Fundació Salut Empordà, qui va posar exemples de robòtica en salut com la cabina d'autodiagnòstic, els robots per l'assistència quirúrgica, els robots per l'emmagatzematge i la distribució de medicaments i el robot ARI, que dona assistència a persones en el seu domicili.

Torres també va concretar les solucions robòtiques que ja aplica la Fundació Salut Empordà, com ara els robots 100 % autònoms per automatitzar la neteja dels paviments i el robot per desinfectar els quiròfans, tot i que va explicar que, per seguretat, aquest últim és molt sensible als moviments i això provoca que es bloquegi. Torres també va comentar que el CSS Bernat Jaume comptarà amb el robot social Pepper i va esmentar un projecte per mapejar lesions de pell de pacients.

Seguidament, vuit empreses i entitats (Adamo Robot, Macco Robotics, Institut de Robòtica i Informàtica Industrial CSIC-UPC, Eurecat, PAL Robotics, Marsi Bionics, Cyber Surgery i Bumerania Robotics) van presentar projectes i van atendre els dubtes dels assistents.

El vídeo de la sessió es pot recuperar en aquest enllaç.

Enllaços relacionats