Actualitat >

Notícies

Ens sumem al manifest ‘Reforcem el compromís’, amb motiu del Dia Mundial de la Sida

Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que es commemora l'1 de desembre, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) se suma, un any més, al manifest promogut pel Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques (PCAVIHV) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), enguany sota el lema 'Reforcem el compromís'.

El manifest, al qual s'adhereixen més de 130 entitats públiques i privades, vol fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la resposta al VIH, així com sensibilitzar la població i reforçar la importància del treball conjunt per fer front a aquesta malaltia. Les entitats adherides adquireixen el compromís laboral i professional de fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida. 

Sota el lema 'Reforcem el compromís' el manifest recorda que, tot i que les persones amb VIH viuen tants anys com aquelles que no el tenen, presenten necessitats mèdiques i socials específiques que es veuen agreujades per un estigma i discriminació latents en la societat, els quals afecten el seu benestar i poden impedir l'adopció de mesures preventives. "Depèn de tots i totes nosaltres la creació d'un entorn en què puguem gaudir d'una salut plena", assenyala el text. 

Fa més de quaranta anys que es van diagnosticar els primers casos d'una pandèmia que ha provocat fins ara la infecció de 84 milions de persones arreu del món. A Catalunya, actualment hi ha al voltant de 33.000 persones que viuen amb el VIH.

Enllaços relacionats