Actualitat >

Notícies

Més recursos a l'associació Obertament per continuar lluitant contra l'estigma en salut mental

Obertament rebrà una subvenció del Govern de 814.000 euros per finançar les despeses derivades del projecte 'Lluita contra l'estigma en salut mental 2023'. El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) és una de les entitats impulsores d'aquesta associació, formada el 2010 i que treballa per posar fi a la discriminació que pateixen les persones que tenen algun problema de salut mental, fent que elles mateixes siguin protagonistes i motor del canvi.

L'acord s'emmarca en la resolució del Parlament 940/XII sobre la situació sanitària, que instava el Govern a firmar un conveni de col·laboració econòmica pluriennal i interdepartamental amb Obertament. L'objectiu era fer front a les necessitats derivades de l'impacte de la crisi de la covid-19 en la salut mental de la població i, alhora, garantir la continuïtat del projecte de lluita contra l'estigma en salut mental durant el període 2021-2023. D'aquesta manera, es compleix la línia estratègica 1 del Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.

A principis d'octubre l'associació va presentar el segell antiestigma a la xarxa de salut mental i addicions del CSC, el primer segell de qualificació que reconeix els esforços dels centres de salut mental i els seus professionals en la lluita contra l'estigma en salut mental.