Actualitat >

Notícies

La Sessió Tècnica de demà analitzarà experiències de diagnòstic precoç del càncer a Catalunya i Llatinoamèrica

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) organitza l'última Sessió Tècnica de l'any el dijous 30 de novembre, de 14 h a 16 h, sota el títol "Integración asistencial para el diagnóstico precoz del cáncer: ¿Qué podemos aprender de la experiencia en Catalunya y Latinoamérica?".

L'objectiu de la sessió és analitzar les experiències amb intervencions d'atenció integrada dirigides a millorar el diagnòstic precoç del càncer a Catalunya i Llatinoamèrica de la mà d'experts en l'àmbit.

Josep Maria Borràs, director del Pla d'Oncologia de Catalunya, destacarà la importància de reforçar la detecció precoç i presentarà els principis i resultats de l'experiència al territori.

La segona part, dedicada al projecte EquityCancer-LA, iniciarà amb la presentació d'Ingrid Vargas, investigadora del Servei d'Estudis del CSC, que introduirà els marcs teòrics i l'estat actual del projecte, l'objectiu del qual és avaluar l'efectivitat contextual de la implementació d'una intervenció d'atenció integrada mitjançant un procés participatiu en la millora del diagnòstic del càncer a l'Equador, Xile i Colòmbia.

A continuació, es presentaran els resultats del procés participatiu d'adaptació de les intervencions per a la millora de l'accés al diagnòstic precoç del càncer i les primeres etapes de la implantació. Ho faran Amparo Mogollón (Universidad del Rosario, Colòmbia), Isabel Abarca (Instituto Nacional del Cáncer de la Universidad de Chile) i Ana Lucía Torres (Instituto de Salud Pública de la Pontificia Universidad Católica del Ecuador). M Luisa Vázquez, directora del Servei d'Estudis, tancarà la sessió amb un resum de les conclusions principals.

L'activitat es farà en castellà. Les inscripcions ja estan obertes, tant per assistir-hi de forma presencial a la seu del CSC com per seguir la sessió online.