Actualitat >

Notícies

El CSC aborda el tractament de l'ELA en la V Jornada de sostenibilitat i innovació per a farmacèutics d'hospital

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep M. Guiu, va participar el passat 2 de novembre a la V Jornada de sostenibilitat i innovació, organitzada per l'Asociación para la Investigación, Desarrollo e Innovación en Farmacia Hospitalaria, a la Comunitat Valenciana. Guiu hi va prendre part conjuntament amb la Dra. Mònica Povedano, especialista en neurologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, en una sessió sobre l'abordatge assistencial i necessitats en el tractament de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

La sessió va posar en relleu el paper de la recerca en aquesta malaltia per a detectar nous biomarcadors i l'aparició de nous fàrmacs per al seu tractament. Alhora, es va comentar la importància d'un enfocament integral multidisciplinari, especialment social i sanitari, en els pacients amb ELA, per a proporcionar-los la qualitat més gran de vida possible durant la seva malaltia.

L'ELA s'inclou en el grup de malalties minoritàries neuromusculars identificat pel CatSalut amb l'objectiu d'oferir a les persones afectades una atenció d'alta especialització i, per tant, és objecte d'atenció de les Xarxes d'Unitats d'Expertesa Clínica (XUEC) per a l'atenció de les malalties neuromusculars. Les XUEC són xarxes de serveis clínics especialitzats que engloben un equip multidisciplinari de professionals amb un alt grau de coneixement i expertesa; treballen de manera coordinada amb els nivells assistencials de salut i de l'àmbit social més propers al domicili dels afectats per tal de donar-los un servei més personalitzat i eficient.