Actualitat >

Notícies

Primers resultats del Club BS3 per a l'avaluació sanitària basada en el valor, en què participa el CSC

La primera edició del Club BS3 per a l'avaluació sanitària basada en el valor, iniciativa que compta amb la participació del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i la Xarxa Espanyola de Costos Hospitalaris (RECH), ja ha presentat els primers resultats, que es desprenen de l'anàlisi de tres processos clínics: pacients amb insuficiència cardíaca, pacients amb artroplàstia de maluc i pacients amb artroplàstia de genoll. 

El Club BS3 pretén avaluar el valor salut des de la perspectiva dels resultats que importen als pacients. També té en compte els resultats en salut combinats amb els costos de l'assistència sanitària i el valor per als professionals.

A l'edició d'enguany, hi ha participat 31 hospitals, dels quals 17 són centres catalans. Del total d'entitats participants, 12 són hospitals públics intermedis (bàsics, comarcals i generals), 11 són hospitals públics grans (de referència i d'alta tecnologia) i 8 són hospitals privats.

De l'anàlisi efectuada per procés, es determinen, per a cada tipologia d'hospital, els resultats obtinguts en cada àmbit (PREM, PROM) i el cost mitjà per cada procés.

La innovació que aporta l'anàlisi és el fet d'identificar una nova unitat relativa de valor que és la suma del resultat del PREM, PROM i l'enquesta a professionals per hospital, així com el fet de tenir associat el cost d'aquesta unitat per procés i tipologia d'hospital.

L'equip de BS3, conjuntament amb CSC i RECH, està preparant la 2a edició per al 2024, en la qual s'incorporaran nous processos clínics a analitzar.

Les entitats participants de Catalunya en aquesta primera edició són:

  1. Badalona Serveis Assistencials
  2. Consorci Sanitari de Terrassa
  3. Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf
  4. Corporació del Maresme i la Selva
  5. CSI Complex Hospitalari Moisès Broggi
  6. CSI Hospital Dos de Maig
  7. Fundació Assistencial Mútua Terrassa
  8. Hospital General de Granollers
  9. Hospital Vall d'Hebron
  10. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  11. Pius Hospital de Valls
  12. Hospital Universitari General de Catalunya
  13. Hospital Universitari Sagrat Cor
  14. Hospital Quironsalud del Vallès
  15. Hospital de Palamós
  16. Hospital de Figueres
  17. Hospital del Mar