Actualitat >

Notícies

Participem en un taller internacional sobre la importància de caminar en edats avançades

El director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), José Augusto García Navarro, va participar, el passat dilluns, en el taller internacional 'Ageing towards walkable futures', organitzat per ISGlobal. L'objectiu del taller, que va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, era abordar la importància de caminar a edats avançades, així com assenyalar les prioritats de recerca en aquest àmbit i les polítiques a desenvolupar en un futur pròxim.

El doctor García Navarro va intervenir a la segona sessió del taller, titulada 'Walking: beyond the physical experience' (Caminar: més enllà de l'experiència física), amb una ponència en què va assenyalar la "importància d'identificar la causa de les dificultats per caminar i tractar-les" i va explicar que el cuidador "té un paper central en la detecció i el tractament d'aquestes dificultats". Juntament amb el director general del CSC, van intervenir a la sessió Simon Schwartz, de la Federació d'Associacions de la Gent Gran de Catalunya, i Laura Coll Planas, de la Universitat de Vic.

El taller, que va tenir lloc els dies 23 i 24 d'octubre, va reunir diferents experts internacionals en l'àmbit de l'envelliment, els quals van analitzar què vol dir caminar des de diferents perspectives i com canvia amb l'envelliment i la presència de malalties. També van tractar els components emocionals i socials de caminar a edats avançades i van debatre sobre la importància dels entorns transitables per a la gent gran.