Actualitat >

Notícies

La identificació del potencial dels professionals, en una nova sessió de CreaTalent

Un centenar de professionals del sector salut i social van assistir el divendres 29 de setembre a una nova sessió de CreaTalent, organitzada per CAPSS.  La sessió va girar entorn de la detecció de potencial a les organitzacions i va comptar amb les intervencions d'Isabel Arrieta (Hospital de Sant Pau), Mercedes Diego (The Knot World Wide), Carles Pla (ICS), Jordi Rodríguez (Sorigué), Ana Sedano (UCF), Mònica Buqueras (Hospital de Granollers) i Pilar Rol (CAPSS).

La primera ponència de la sessió va anar a càrrec d'Isabel Arrieta, sotsdirectora de Recursos Humans de l'Hospital de Sant Pau, qui va donar eines per detectar, mesurar, desenvolupar i validar el talent. "La gestió del professional d'alt potencial ha de ser una responsabilitat compartida entre els directius de la línia i la Direcció de Persones", va indicar.

A continuació, Carles Pla, subdirector de Desenvolupament i Gestió de Talent de l'Institut Català de la Salut (ICS), va presentar el Projecte de detecció de potencial de comandaments de l'Atenció Primària a Barcelona Ciutat. Basat en la tècnica de grup nominal, el projecte no només incorpora professionals en el càrrec a les dinàmiques de grup, sinó també professionals que han marxat. Dels resultats obtinguts, Pla va destacar el fet que la majoria de les persones que deixen l'organització ho fan per la relació amb el comandament directe o amb l'equip.

Després d'aquestes dues ponències, la gerent d'Unió Consorci Formació (UCf), Ana Sedano, i la directora executiva de CAPSS, Pilar Rol, van anunciar la posada en marxa de la iniciativa "En clau talent", que s'ha desenvolupat conjuntament amb la consultora IdeQua. Es tracta d'un servei a mida per ajudar els associats al CSC en la detecció del potencial dels professionals, tant des de les mateixes organitzacions com des de les formacions que organitza UCf.

La segona part de la jornada va aportar el punt de vista de dos experts d'altres sectors, a partir d'una conversa amb Ana Sedano, primer, i Mònica Buqueras, cap de Desenvolupament i Gestió del Talent de l'Hospital de Granollers, després.

D'una banda, Mercedes Diego, Talent Management & Development Senior Director de The Knot Worldwide, va explicar com es treballa la gestió del talent en aquesta empresa del sector nupcial. "S'inverteix molt a identificar talent, però cal invertir més a desenvolupar-lo", va indicar. També va incidir en la importància de la formació als directius en aquest àmbit.

Finalment, Jordi Rodríguez, director de Talent i Organització de Sorigué, va compartir la seva experiència en la detecció i desenvolupament de talent en diferents contextos organitzatius. Després d'haver treballat a Caixa Penedès, Naturgy i, ara, a Sorigué, Rodríguez ha après que "és important llegir bé què necessita l'empresa, veure què ofereix el mercat i què pot aportar valor a l'organització". També va assenyalar com a aspectes claus el màrqueting, per arribar als públics a què ens dirigim, i la recopilació de dades, ja que aporten credibilitat.

CreaTalent és un espai per a l'intercanvi de coneixement de les entitats associades en l'àmbit de la gestió de persones i està coordinat per Mònica Buqueras, cap de Desenvolupament i Gestió del Talent de l'Hospital de Granollers; Pilar Rol, directora executiva de CAPSS, i Anna Vilanova, responsable de Desenvolupament del Consorci Sanitari Integral.