Actualitat >

Notícies

El director general del CSC, a la conferència europea sobre envelliment a Lugo

El director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), José Augusto García Navarro, va participar el passat 8 de setembre en la Conferència Europea d'Alt Nivell sobre envelliment, organitzada per la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea i que s'havia inaugurat a Lugo el dia anterior.

En aquesta reunió d'experts i membres de la Unió Europea, es van debatre estratègies per abordar els reptes demogràfics als quals s'enfronta Europa, amb una previsió que, l'any 2050, la població major de 65 anys representarà el 30% del total (el 2021, era el 19%).

José Augusto García Navarro, que és també president de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG), va intervenir en la taula rodona 'Economia Platejada i Problemàtica assistencial de les Persones Grans', acompanyat per Luis Alberto Barriga, director de l'Instituto de Mayores y Servicios Sociales (IMSERSO); Dr. David Curto, director Mèdic i de Qualitat de Sanitas Mayores; Olga López, regidora d'Inclusió, Benestar Social i Gent Gran de l'Ajuntament de Lugo, i Pablo Rivera, diputat provincial de l'Àrea Econòmica i Social de la Diputació de Lugo.

El director general del CSC va subratllar la necessitat d'anar cap a un sistema de cures més comunitàries i menys residencials. També va assenyalar que "cal invertir en polítiques que portin a envellir de manera saludable" i que fer-ho "és una inversió, no és una despesa". En aquest sentit, va insistir en el fet que l'atenció a la gent gran ha de ser un dret que ha d'estar garantit pels poders públics, però en la qual també té cabuda la col·laboració privada davant les dificultats de les Administracions per abastar tot el territori.

El ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, va inaugurar la conferència juntament amb la vicepresidenta de la Comissió Europea per a assumptes de Democràcia i Demografia, Dubravka Suica.