Actualitat >

Notícies

La prevenció de les infeccions de transmissió sexual, en una nova Trobada de Salut Pública

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) celebrarà una nova Trobada de Salut Pública el dijous 21 de setembre, a les 14 h, sota el títol "La prevenció de les infeccions de transmissió sexual en un entorn cosmopolita i dins el marc de defensa dels drets sexuals". Davide Malmusi, director de Serveis de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, serà el moderador de la sessió, que comptarà amb la participació de Rosa Mansilla, cap de la Secció de Vigilància, Prevenció i Control de les Infeccions de Transmissió Sexual de l'Agència de Salut Pública de Catalunya; Carles Pericas, metge referent d'ITS i VIH al Servei d'Epidemiologia de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), i Jordi Baroja, director del Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats i del programa jove de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius.

En primer lloc, Rosa Mansilla presentarà la ponència "El marc del Pla d'acció enfront del VIH i ITS i la seva evolució". Seguidament, Carles Pericas hi intervindrà amb "20 anys d'intervencions de salut pública en entorns de contactes d'homes que tenen sexe amb homes", on exposarà diferents intervencions de l'ASPB en salut sexual orientades a la població d'homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes (GBHSH) tant en entorns de contacte social com a través d'aplicacions de cites. Finalment, Jordi Baroja hi participarà amb "ITS, joves i plaer. Mirada de salut pública i de defensa dels drets sexuals des del terreny", on aportarà elements de reflexió professionals sobre l'estat actual i les estratègies d'intervenció al voltant de les ITS en població adolescent i jove des d'una perspectiva feminista i en el marc dels drets sexuals i reproductius.

El Cicle de Trobades de Salut Pública 2023 finalitzarà el 9 de novembre amb "One health. Salut i mosquits com a vectors d'arbovirosis". Les Trobades de Salut Pública del CSC són sessions especialitzades, que el CSC va posar en marxa l'any 2014, amb l'objectiu de convertir-se en un referent a Catalunya, on els professionals puguin aprofundir i debatre temes d'actualitat en matèria de salut pública.