Actualitat >

Notícies

Participem en el nou Pla estratègic de qualitat i seguretat dels pacients del Departament de Salut

El Departament de Salut va presentar, el 6 de juliol, el Pla estratègic de qualitat i seguretat dels pacients 2023-2017 (PQiSP), una iniciativa integral dissenyada per promoure l'excel·lència en l'atenció, garantir la seguretat dels pacients i enfortir la confiança en el sistema de salut, en què ha participat el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC).

El nou pla s'ha dissenyat a partir d'un diagnòstic estratègic que incorpora la visió de proveïdors, professionals i ciutadania, l'avaluació dels projectes desenvolupats per Salut, i l'anàlisi dels plans estratègics nacionals i internacionals. Així, el CSC forma part dels comitès estratègics del Pla, com són la Comissió estratègica PROSP CAT, relacionada amb l'aplicació proactiva de seguretat dels pacients, i la Comissió estratègica SNISP Cat, que fa referència al sistema de notificació d'incidents de seguretat de pacients.

El conseller de Salut, Manel Balcells, va presentar el nou PQiSP en el marc d'una jornada adreçada a tot el personal professional sanitari, de gerència i de direcció de les organitzacions, les administracions i els centres de salut. El PQiSP planteja nous reptes que es concreten en 8 línies estratègiques, 57 objectius i 135 accions.

L'objectiu dels PQiSP és que cada pacient rebi una atenció segura i respectuosa en tot moment i a qualsevol lloc. Es promouen canvis legislatius i de polítiques sanitàries, així com la participació activa de pacients, persones cuidadores i famílies en la seva pròpia seguretat. Així mateix, es fomenta el treball multidisciplinari i multisectorial, aprofitant les sinergies i els sistemes d'informació per a la vigilància, millora i innovació de les estratègies de qualitat, amb un enfocament especial en la seguretat dels pacients.