Actualitat >

Notícies

Intervenim en la 32a Gala d'estiu d'Aura Fundació

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar, el 6 de juliol, a la 32a Gala d'estiu d'Aura Fundació, un esdeveniment per remarcar la tasca de participants, famílies, socis, empreses, institucions i voluntaris que col·laboren amb aquesta entitat sense ànim de lucre, dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la inclusió social i laboral.

Des del 2021, el CSC és "Empresa amb aura", un reconeixement que atorga la Fundació a les organitzacions que treballen per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. A mitjan 2021, es va incorporar a l'equip del Consorci una persona amb funcions d'auxiliar administratiu i, tal com va explicar la responsable de Sostenibilitat del CSC, Marta Moles, ha estat una experiència molt enriquidora per a les dues parts. "Amb la incorporació del Fernando hem après molt tots; la convivència ens ha ajudat a trencar tabús i a eliminar prejudicis sobre les persones amb altres capacitats", va apuntar.

Creada el 1989 com associació i constituïda el 2004 com a fundació, Aura Fundació treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la inclusió social i laboral seguint la metodologia "Treball amb Suport". D'aquesta manera, els preparadors laborals de la Fundació fan un seguiment individualitzat de cada cas. En aquest sentit, Marta Moles va destacar el paper d'aquesta figura a l'hora de fer que la inclusió laboral sigui un èxit. "Aura i els seus preparadors laborals han estat al nostre costat sempre que ho hem necessitat", va afegir.

La 32a Gala d'estiu d'Aura Fundació va tenir com a temàtica central la idea d'imaginar un món amb més equitat i oportunitats per a tots els perfils. "Imaginem un món ple d'empreses amb aura. Un món Aura seria un món diferent i un món molt millor per a tothom", va concloure la responsable de Sostenibilitat del CSC en la seva intervenció.