Actualitat >

Notícies

Participem en els cursos d'estiu de la Complutense

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat en els cursos d'estiu de la Universidad Complutense de Madrid, que se celebren anualment a San Lorenzo del Escorial. El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Josep Maria Guiu, va intervenir en el "I Curso UCM - Novartis sobre la Innovación en el Sistema Sanitario", que va tenir lloc els dies 6 i 7 de juliol. El curs s'ha dirigit, principalment, a gestors que desenvolupen les seves activitats en institucions sanitàries, així com a professionals de la salut, experts que vulguin desenvolupar projectes d'investigació o innovació en l'àmbit biomèdic, i a estudiants universitaris.

Les ponències i taules de debat que s'han desenvolupat van abordar, entre altres aspectes, les similituds i diferències regionals en la lluita contra el càncer. Així mateix, es van proposar oportunitats per a l'intercanvi de coneixements i cooperació en l'abordatge d'aquesta i altres malalties, inclosa l'articulació d'estratègies per construir aliances efectives i desenvolupar plataformes sostenibles per compartir experiències, dades i recursos que permetin impulsar la investigació i la innovació, enfocades a resoldre les prioritats i necessitats de les diferents comunitats autònomes.

Josep Maria Guiu va participar en la taula rodona "Innovación en oncología: planificación y estrategias regionales en cáncer", juntament amb Nekane Murga Eizagaecheverría; coordinadora de Medicina Personalitzada de Precisió i Teràpies Avançades de l'Osakidetza; David Vicente, director de l'Estratègia de Càncer a Andalusia, i Jorge Aboal Viñas, director general d'Assitència Sanitària del Servicio Gallego de Salud i impulsor de l'Estratègia de Gestió del Càncer en Galicia. La sessió va comptar amb la moderació de Guadalupe Martínez Junquera, directora mèdica del Grup Novartis Espanya. A la taula es van abordar casos d'èxit sobre l'àmbit de la prevenció, la detecció precoç, el diagnòstic i la teràpia, així com sobre la qualitat de vida en el càncer.