Actualitat >

Notícies

La Comissió d’RS i ODS passa a anomenar-se Comissió de Sostenibilitat

La Comissió de Responsabilitat Social i ODS del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha passat a anomenar-se Comissió de Sostenibilitat, tal com va anunciar en l'última reunió d'aquest grup de treball Marta Moles, responsable de l'Àrea de Sostenibilitat del CSC, àrea que també ha adoptat aquesta nova terminologia. Segons va explicar Moles, el canvi de nom respon al compromís, cada vegada més consolidat, del CSC amb l'Agenda 2030 de l'ONU i a la seva implicació en l'Aliança Catalunya 2030, de la qual som grup motor.

L'ONU descriu la sostenibilitat com "la capacitat de satisfer les necessitats del present sense comprometre les possibilitats de les futures generacions de satisfer les seves pròpies necessitats".  En aquest sentit, la premissa fonamental de la sostenibilitat és que la responsabilitat social de les organitzacions passi per la planificació a llarg termini dels recursos disponibles i la gestió de l'impacte causat per obtenir-los, segons va indicar Moles. "La responsabilitat social fa referència al present, mentre que la sostenibilitat incorpora una visió de llarg termini, una mirada de futur", va matisar.

La Comissió de Sostenibilitat és un espai de participació del CSC en què estan convidats a participar tots els referents de les entitats associades en aquest àmbit, per intercanviar coneixement i bones pràctiques. Aquest grup de treball va néixer el març de 2022, amb el nom de Comissió d'RS i ODS, la qual va agafar el relleu Grup Promotor RS-CSC, creat el 2019 i impulsat per un grup més reduït, de només set associats.