Actualitat >

Notícies

El CSC rep una delegació coreana de Samsung

Una delegació de l'empresa Samsung Bioepis, que forma part del grup Samsung, va visitar el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) el passat 26 de juny per conèixer el sistema sanitari català i, especialment, la política d'utilització de medicaments biosimilars i el sistema de contractació pública de fàrmacs. Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, va ser l'encarregat de rebre la delegació coreana, que va estar acompanyada dels representants de l'empresa a Espanya.

Durant la visita, es va posar com a referent el Servei Agregat de Contractacions Administratives del Consorci (SACAC), en oferir seguretat jurídica als centres associats, garantint l'estricta aplicació de la normativa de contractació del sector públic en qualsevol classe de contractació i l'alineament amb les polítiques públiques d'ús racional de medicaments.

Samsung Bioepis és, actualment, un dels primers fabricants mundials de medicaments biosimilars. Fins al moment, la multinacional comercialitzava els seus productes al mercat espanyol amb llicències, a través d'altres laboratoris, però es troba en procés d'establir-se a Espanya per poder operar directament.