Actualitat >

Notícies

Jornada sobre la població mèdica i infermera i les necessitats de professionals del sistema

Quina és la situació demogràfica mèdica i infermera actual? Quines accions sistèmiques i canvis organitzatius s'han de portar a terme davant aquesta situació demogràfica? Què podem aprendre d'altres països del nostre entorn? Quin és l'impacte de la reassignació dels nous rols professionals en les nostres organitzacions? Com pot adaptar-se el sistema a les necessitats i preferències dels professionals joves? Què pot aportar el Pla d'acció per a la millora de l'atracció i fidelització de professionals al sistema de salut de Catalunya del Departament de Salut? Per a reflexionar i debatre sobre aquestes i altres qüestions relacionades, CAPSS organitza, el pròxim 28 de juny, la jornada "Molts? Pocs? A la cerca de solucions davant les projeccions de la població mèdica i infermera i les necessitats de professionals del sistema de salut".  

Hi intervindran experts com: Alejandro Barros González, metge especialista en Neurologia en LVR Klinic de Colònia i president de l'Asociación Médicos Españoles en Europa; Beatriz González López-Valcárcel, catedràtica de Mètodes Quantitatius en Economia i Gestió de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i coautora de l'Estudio de oferta y necesidad de especialistas médicos 2021-2035; Paola Galbany Estragués, presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona; Sònia Miravet Jiménez, vicesecretària de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona, i Marc Soler Fàbregas, director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut;

També hi seran representades les entitats associades, a través de la intervenció de Sara Manjón del Solar, gerent del Consorci Hospitalari de Vic; Anna Ribera Massaguer, codirectora i directora assistencial de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, i Maria Díaz Tella, IIR de Salut Mental (R2) del Consorci Corporació Sanitària del Parc Taulí. Per part del CSC hi participarà, també, José Augusto García Navarro, director general.

Las sessió està coordinada per Palmira Borràs Campabadal, directora de l'Àrea Associativa del CSC, i Pilar Rol Miguel, directora executiva de la Patronal CAPSS del CSC, les quals també en seran les moderadores.

Enllaços relacionats