Actualitat >

Notícies

El CSC organitza una visita a Madrid per conèixer les tecnologies més punteres aplicades en salut

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va organitzar, el 14 i 15 de juny, el #CSCImpulsa-Inspirational Day, una visita a La Cabina del Distrito Telefònica, seu mundial de la companyia situada a Madrid, per conèixer de primera mà les tecnologies més innovadores del món i amb aplicació als serveis de salut. La delegació que s'hi va desplaçar, amb representants de diverses entitats associades, va tenir l'oportunitat de conèixer les innovacions avalades per Telefònica que tenen un gran potencial per a tota mena de mercats, inclòs el de la salut.

La visita va començar amb la presentació de Rita Casas, directora regional de Roche Farma Espanya, i Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC. A continuació, Òscar Pérez, de Roche, va exposar com la transformació digital pot transformar els sistemes sanitaris, i Eva Aurín, de Telefònica, va parlar sobre les quatre línies d'e-health que estan desenvolupant des de l'empresa: gestió eficient, experiència del pacient, gestió de les dades i infraestructura i seguretat.

Un cop finalitzades les presentacions, la delegació del CSC va poder experimentar en primera persona algunes de les innovacions i tecnologies que s'estan aplicant. Durant la segona jornada, es van tractar temes tan destacats per al sector com la ciberseguretat als hospitals i els mecanismes de protecció davant d'atacs informàtics, així com les intel·ligències artificials i el seu impacte en el curt i llarg termini.

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, va ser l'encarregat de cloure la jornada en què la delegació d'Innovació del CSC va viatjar durant dos dies al futur del sector salut, gràcies a la col·laboració de Roche.