Actualitat >

Notícies

El CSC participa en la XXVIII Jornada de la Societat de Farmàcia Clínica

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar en la XXVIII Jornada de la Societat de Farmàcia Clínica, celebrada ahir 13 de juny, i que aquest any s'ha centrat en la Seguretat Clínica.

A la trobada, hi va participar Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, com a moderador de la sessió "Tecnologia, innovació i noves eines aplicades a la seguretat", que va comptar amb la participació de Joan Guanyabens, director de TICSalut. Guanyabens hi va intervenir amb la ponència "La intel·ligència artificial com a eina de seguretat", on va presentar el programa IA de Catalunya i va explicar la nova iniciativa de centre virtual d'intel·ligència artificial en medicaments de Catalunya.

En la sessió també hi van intervenir Franc Espinar, de 4DHealth, amb la ponència "Formació amb simulació", així com Gisela Riu i Mercè Placeres, del Servei de Farmàcia de l'Hospital Clínic de Barcelona. Riu i Placeres van compartir, amb la conferència "Estem preparats en ciberseguretat?", l'experiència viscuda en el recent ciberatac a l'Hospital Clínic des de la perspectiva del Servei de Farmàcia.

La jornada també va comptar amb sessions sobre escenaris en seguretat clínica i de persones, amb temes com les segones víctimes i la participació de pacients. Alhora, es van presentar diferents experiències d'èxit en seguretat de medicaments. El projecte "Codi Medicament", liderat per l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va resultar guanyador entre les 10 experiències exposades.